Ce spun Mazăre și Slabu despre o alianță PSD-PPDD la Constanța

2732
4

Articole de la același autor

Reprezentanții PSD și cei ai PPDD continuă discuțiile privind o eventuală alianță între cele două partide, veste care îi bucură pe membrii Partidului Poporului de la Constanța.

"Am discutat în cadrul alianței de guvernare faptul că, practic, în teritoriu, peste tot, o să se schimbe majoritățile, și cam în toate județele majoritatea va fi PNL-PDL", a declarat Victor Ponta, adăugând că PSD va purta discuții în teritoriu cu cei de la PPDD, în vederea formării de majorități, întrucât doar partidul lui Diaconescu mai are reprezentanți în Consiliile Județene.

De luni, liderii PSD au intrat în negocieri cu PPDD în vederea unei eventuale alianțe, în special privind colaborarea la nivelul consiliilor județene. O primă alianță a avut loc la Teleorman, fieful președintelui executiv al PSD Liviu Dragnea, care și-a exprimat dorința ca PSD să facă majorități cu PPDD în toate consiliile județene și consiliile locale ale localităților mari.

"PPDD hotărăște soarta administrației locale, sunt 34 de județe unde nu se pot face majorități, în acest moment, după ruperea USL, și PPDD poate stopa jaful făcut de ciocoi. Putem face și cu unii și cu alții din cei pe care îi numesc ciocoi. PSD are nevoie de noi, putem să dăm votul, în funcție de anumite condiții", a spus Dan Diaconescu, zilele trecute, adăugând că există discuții extinse și pentru alte județe.

Victor Ponta a subliniat că USD este în opoziție la nivel local, adăugând că se poate observa o echilibrare a scenei politice, în sensul că ei dețin majoritatea în Parlament și la Guvern, în timp ce PNL-PDL conduc în teritoriu.

În ceea ce privește situația din Constanța, liderul PSD, Radu Mazăre, nu s-a arătat îngrijorat de fuziunea dintre PDL și PNL, susținând că în Consiliul Local Constanța acest lucru nu-i va crea probleme. Mazăre a adăugat că anunțata înțelegere între PSD și PPDD la nivel național nu va schimba cu nimic lucrurile în CLM, unde consilierii PPDD colaborează cu social-democrații. Totodată, o relație foarte bună există și în Consiliul Județean Constanța, unde social-democrații colaborează foarte bine cu cei de la PPDD.

"Nu vom avea probleme în Consiliul Local. Noi oricum colaborăm O.K. cu cei de la PPDD în Consiliul Local. În Consiliu se opuneau din principiu oricăror lucruri cei de la PDL și se mai opuneau cei de la PNL", a declarat Radu Mazăre.

De partea cealaltă, liderul PPDD Constanța, Gheorghe Slabu a spus că o eventuală alianță cu PSD este binevenită deoarece numai ajungând la guvernare s-ar putea pune în aplicare programul PPDD.

"PPDD a promis foarte multe în campania electorală, avem un program bun, însă, nefiind la guvernare, nu ai cum să-l pui în aplicare, iar oamenii nu mai au răbdare. Sperăm ca prin alianța cu PSD să ne ținem de cuvânt față de electoratul nostru și nu numai. În aceste zile există discuții pe astfel de teme la nivel central, noi vom urma linia de la centru. Totuși, avem și noi anumite condiții, cum ar fi faptul că, în județ, acolo unde sunt primari PSD, viceprimarul să fie ales de la PPDD în locul celor de la PNL. Totodată, sperăm să ne fie repartizate anumite funcții de conducere la decon-centrate pentru că și noi avem oameni com-petenți", a declarat liderul PPDD Constanța, Gheorghe Slabu.

De asemenea, Gheorghe Slabu a mai spus că va propune ca, atât în consiliile locale cât și în cel județean, măcar un proiect de hotărâre să fie inițiat de consilierii PPDD.   

Comentează știrea

ath
5 iunie 2014
UFO,Aliens sau asteroid ?

In urma cu o saptamana,un fenomen straniu s-a petrecut pe cerul Constantei.Martorii spun ca au vazut o lumina pe cer,o flama urmata de o bubuitura.Unii au crezut ca a tunat,altii spun ca au vazut pe cer o stea cazatoare.Era steaua lui Dan.Gica Slabu,aflat intamplator prin zona,a declarat ca a fost orbit de un far.Cei mai sceptici au spus ca a venit sfarsitul lumii.Cert este ca bubuitura a fost urmata de o liniste deplina.Si azi imi țiuie urechile.Nici politia nu stie ce a fost.Ziarele legionare s-au grabit sa dea vina pe saracul Gica.Trecatorii,alegatorii,simpatizantii PPDD au putut sa vada a doua zi,un crater adanc aparut ca din senin pe Bulevardul 1 Decembrie 1918.Este cert,acolo a cazut un asteroid.Cinci masini parcate in zona au fost spulberate de un bolovan cosmic.O masina a fost lipita de stalp,arata ca o foita de tigara.Alta masina a fost facuta trabuc si altele au ajuns farfurii zburatoare.Nu se stie cu ce viteza circula asteroidul asta prin cosmos,cert este ca bolovanul a intrat in sfera de atractie a PSD-ului si a cazut drept in capul lui Mazare."Noi oricum colaborăm O.K. cu cei de la PPDD...." a spus Mazare.Educatia( la volan) este prioritara,a declarat nea Gica. Ce blestem pe poporul asta sa aleaga intre intre un bolovan cosmic si un bolsevic ?

alegator
5 iunie 2014
Tine aproape..

Dede asta, Perodin (suna a detergent, cum zicea unu) marele sindicalist si shef ppdd la Constanta, votează cot la cot cu Mazăre. Apropierea nu mai este necesara...chiar daca e saptamana "diversitatii". Ce poate iesi din rosu si flacara violet? Parturi?

Constantean
10 iunie 2014
combinatii disperate

Sunt pe duca...ei stiu asta...e ultima zvarcolire a viperei veninoase. Lasati-ne...PAAA!!!

Diabolica Diaconescu
13 iunie 2014
scaava sexuuuala

Si cine nu stie ca secu turnat...rul Dan Diaconescu este fetita lui Poponel si Motanului Felix a fost 20 de ani scaava sexuuuala a lor si continua sa fie o mare pitiipoanca, o traseista, p-a-n... de arabi. Diabolica Diaconescu

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1154 secunde