SCADE PREȚUL CARBURANTULUI! Eliminarea supraaccizei a trecut de Parlament

332
SCADE PREȚUL CARBURANTULUI! Eliminarea supraaccizei a trecut de Parlament - 1preturibenzinamotorinauniuneaeu-1575457278.jpg

Articole recomandate

Plenul Camerei Deputaților a adoptat miercuri eliminarea supraaccizei la carburant, precum și eliminarea supraimpozitării contractelor part-time.


"Victorie la votul final din Camera Deputaților! Prețul carburanților se va ieftini la începutul lui 2020 pentru că supraacciza a fost eliminată!

Am reușit să eliminăm o măsură care a făcut viața amară multora dintre dumneavoastră. Astăzi a fost votul decisiv în plenul Camerei Deputaților. Cu majoritate de voturi, Camera a adoptat propunerea noastră legislativă de eliminare a supraaccizei la carburanți.


Consecința va fi că, de la începutul anului viitor, benzina și motorina se vor ieftini. Așa cum s-au ieftinit și după prima eliminare a supraaccizei, în perioada ianuarie-august 2017. Amintiți-vă că în iulie 2017, fără supraacciză, prețurile la benzină și motorină erau printre cele mai ieftine din Uniunea Europeană. Prin urmare, nu sunt niciun fel de motive să fie altfel după o nouă eliminare a supraaccizei.

Este o măsură reparatorie, în respectul românilor. Măsură pentru creșterea încrederii cetătenilor în stat, pentru creșterea nivelului de trai și a economiei. (...) Astăzi am făcut un pas spre România normală! Rămânem împreună și vom reuși!", a scris Robert Sighiartău pe Facebook la scurt timp după vot.

Fostul ministru al Muncii, Olguța Vasilescu, a declarat că statul va pierde 4,5 miliarde de lei de la buget în urma acestei decizii.


Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, anunța, după ședința Comisiei pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților, că supraacciza la carburanți și supraimpozitarea contractelor part-time au fost eliminate. "Urmează bătălia și votul final în plenul Camerei. Sunt sigur că vom fi victorioși și acolo", declara în urmă cu o zi Robert Sighiartău.

Dacă propunerea va trece de plen în forma adoptată în Comisia de buget, începând cu 1 ianuarie 2020 supraacciza la carburanți operată din cursul anului 2017 va fi eliminată. Doar că simple calcule făcute de Economica.net arată că intenția premierului Orban de a elimina supraacciza la carburanți este imposibilă dintr-un punct de vedere: accizele ar coborî sub nivelul minim permis de Comisia Europeană. Asta dacă nu cresc între timp pentru a putea fi coborâte apoi.

Comisia de buget-finanțe a Camerei Deputaților a dat, în unanimitate, un raport de admitere unui proiect de lege pentru modificarea Codului fiscal, prin care începând cu 1 ianuarie 2020 supraacciza la carburanți operată din cursul anului 2017 va fi eliminată.

De asemenea, Comisia a decis ca de la 1 ianuarie 2020 să fie eliminată supraimpozitarea contractelor de muncă cu timp parțial, în vederea aplicării unei baze de calcul pentru contribuțiile sociale și a contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate în funcție de salariul realizat și nu în funcție de salariul de bază minim brut pe țară, scrie Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.7153 secunde