SCANDAL DE AMPLOARE! ANGAJAȚII UNUI SPITAL VINDEAU DROGURI COPIILOR. Tinerii, otrăviți cu substanța respectivă

751
SCANDAL DE AMPLOARE! ANGAJAȚII UNUI SPITAL VINDEAU DROGURI COPIILOR. Tinerii, otrăviți cu substanța respectivă - 0090921201hospitaltrolley-1497006186.jpg

Articole recomandate

Acuzații incredibile. O asistentă medicală și un brancardier de la un spital din Slatina își rotunjeau veniturile din trafic de droguri. Sunt acuzați că au vândut droguri pe bază de acetonă și salvie unor elevi. Zeci de adolescenți și tineri au ajuns la spital, otrăviți cu substanța vândută de rețeaua de traficanți, scrie digi24.ro


Cu substanța obținută din salvie și acetonă, șapte traficanți din Slatina s-au îmbogățit în decursul a doi ani cu. "În ultimii ani au început să apară cu frecvența de 3,4, pe trimestru. Spitalul nostru nu este dotat cu serviciul de toxicologie. Pentru situațiile severe de intoxicație acută, pacienții sunt dirijați către unități de profil din București", spune Cătălin Pătru, directorul medical al Spitalului Slatina.

Medicii au apelat la polițiști, iar aceștia au dat alarma și au sesizat procurorii DIICOT. Oamenii legii au făcut 45 de percheziții.

"Până în prezent, membrii grupării ar fi comercializat 10 kilograme droguri. 45 de persoane au fost duse la sediul SCCOA în vederea audierii", a spus Alexandra Dicu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Printre traficanți, doi angajați ai spitalului: un brancardier de la morga spitalului și o asistentă de la Secția de Recuperare. Ei își racolau clienții printre elevii a două școli gimnaziale.

"Este o întâmplare nefericită, o întâmplare, pot să spun, cu multe semne de întrebare. Până în momentul de față nu am avut de la părinți sau din partea cadrelor didactice sesizări privind un comportament deviant al elevilor", spune Carmen Boiangiu, directorul Colegiului Național Nicolae Titulescu, citată de digi24.ro

"Știu că se mai drogau pe aici copii. Erau pe sus pe acolo și erau drogați. E periculos cu treaba asta", spune un părinte.

Șapte persoane au fost arestate pentru 30 de zile, după ce procurorii le-au spus judecătorilor că tinerii afectați de substanțele distribuite de traficanți prezentau stări de "debarasare de la viață". În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe pachețele cu droguri, un pistol cu bile și peste 200.000 de lei.

"Respectivele produse comercializate de către membrii grupului au provocat consumatorilor, în special minori, stări de somnolență, de debarasare de la viața cotidiană, fie pe termen scurt, fie pe termen lung, iar mulți dintre aceștia au avut perioade în care, după consumarea acestor produse, au fost internate în stare gravă în unități spitalicești", se arată în comunicatul DIICOT.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7084 secunde