Totul a pornit de la un claxon!

Scandal la Constanța: un șmecher cu Audi a distrus trei autobuze

4734
7

Articole de la același autor

Polițiștii constănțeni caută trei indivizi care, vineri dimineață, au distrus trei autobuze ale Regiei Autono-me de Transport în Comun (RATC) Constanța. Incidentul a avut vineri dimineață și a pornit de la … un claxon!
În jurul orei 6,00, autobuzul 5, cu număr de înmatriculare CT 07 XFG, la volanul căruia se afla Florin Mustățea, rula pe strada Pandurului, către capătul de linie din zona serelor. La intersecția cu strada Liliacului, în fața autobuzului a ieșit o mașină de teren, marca Audi Q7. Pentru că jeep-ul rula pe contrasens, șoferul autobuzului l-a claxonat, pentru a-i semnala faptul că încurca circulația. Gestul l-a scos din sărite pe șoferul mașinii de teren. El a coborât și a mers țintă la autobuz, dând cu pumnul în geamul din dreptul șoferului.

Pagube estimate la 10.000 de lei
Angajatul RATC nu a reacționat, ci și-a continuat drumul. Din nou, fapta sa nu a avut decât darul de a-i enerva pe ocupanții mașinii de teren. Șoferul s-a urcat înapoi la volan și a pornit în urmărirea autobuzului, l-a ajuns din urmă pe strada Meșterul Manole și i-a blocat calea. "Din jeep au coborât trei indivizi, unul s-a pus în fața autobuzului, iar ceilalți doi au început să devasteze autovehiculul. Au smuls ștergătoarele, oglinda retrovizoare și au încercat să pătrundă în autobuz. Atât șoferul, cât și cei cinci sau șase pasageri s-au speriat foarte tare", ne-a istorisit Cornel Marin, șeful Corp Control din cadrul RATC.
Indivizii nu s-au calmat, însă, după aceste fapte. În zonă au ajuns și alte două autobuze și au tăbărât și pe acestea, provocându-le distrugeri minore. Abia în momentul în care și-au dat seama că se apropie o mașină de poliție au fugit.
Potrivit reprezentanților RATC, pagubele produse se ridică la aproxi-mativ 10.000 de lei, iar autobuzele nu vor putea fi folosite câteva zile, până vor fi reparate. În plus, șoferul aflat pe primul autovehicul intrat în vizorul scandalagiilor a cerut să fie mutat pe altă linie, de teama represaliilor.
Cazul a ajuns în atenția Secției 5 Poliție. Oamenii legii l-au identificat pe proprietarul mașinii de teren, în persoana unui tânăr de 26 de ani, Ionuț M. și continuă cercetările pentru a stabili dacă a fost implicat în incident, dar și pentru a-i găsi și pe ceilalți participanți.

A fost "atacat" și un autobuz 43
Un alt eveniment în care a fost implicat un autovehicul al RATC s-a petrecut joi seară, în jurul orei 21,05. Polițiștii Secției 1 Constanța au fost sesizați de dispeceratul regiei cum că persoane necunoscut au distrus geamul lateral al unui autobuz de pe linia 43, în timp ce se afla pe Bulevardul Tomis, la intersecție cu strada Farului. Polițiștii întreprind cercetări pentru găsirea suspecților. Paguba a fost estimată la 300 de lei.
În ambele cazuri, reprezentanții RATC Constanța se vor constitui parte civilă în dosar pentru recuperarea prejudiciului.



Comentează știrea

Nonconformist
3 martie 2012
Sa fiti mai atenti la exprimare

Cine va permite sa-l jigniti pe soferul cu Audi ? Cine v-a dat voie sa-i spuneti "un smecher cu Audi"? Corect se spune "un sofer nonconformist cu Audi".Ati facut o discriminare. Daca avem un politician nonconformist,de ce sa nu avem si un tinar conducator auto nonconformist ? Pentru ca traim intr-o democratie,acest tinar are dreptul sa se "exprime" liber. Daca pentru acest tanar,totul a pornit de la un claxon,pentru un politician totul porneste de la o mica golaneala. "Sociologii susțin că marea oferă un sentiment al libertății și îndeamnă la visare.De aceea,în general,oamenii care locuiesc lângă o întindere mare de apă,au o înclinație spre a fi creativi și originali"(am citat din "Versetele satanice"- autor USL") "Pentru a putea promova turismul în România,avem nevoie de cât mai puține restricții" (am citat din "Filozofia mea politica"-autor Radu Mazare). Daca te face cineva smecher sau golan inseamna ca te-a jignit.Dar a fi nonconformist este cu totul si cu totul altceva.Nonconformismul este la moda,nonconformismul inseamna libertate,nonconformismul este legal si motivat.

constanta
3 martie 2012
sectia 5

nu mai pot smekerii de la cet de pacalicii de la sectia 5...

Sorin
3 martie 2012
Cocalari

Ce mai e atat de cercetat nu inteleg. Politia a depistat autoturismul Audi si pe cei trei ocupanti agresivi. Pentru astfel de creaturi nu exista lege in Romania ? De ce politia nu i-a luat alcoolemia cocalarului cu Audi care detine o firma de transport in Constanta si este cunoscut ca un cal breaz de politisti, nefiind la prima sa vitejie de genul asta? Erau beti toti trei golanii, au baut pana dimineata si au aruncat cu bani la lautari. De ce politia nu a luat alcoolemia cocalarului cu Audi ? De ce nu a fost arestat preventiv ? Nu constituie pericol public faptul ca au atacat devastand trei autobuze de transport in comun si au amenintat cu moartea ? Iata cateva intrebari pe care jurnalistii ar trebui sa le puna anchetatorilor. Asta daca se va face vreo ancheta si nu se va musamaliza ca si in alte asemenea situatii, ca trebuie sa manance si politistul, nu-i asa ?

Sorin
3 martie 2012
Cocalari 2

Si chiar asa, doamna Dumitrov, ati protejat identitatea cocalarului dar ati publicat numarul de inmatriculare al autobuzului si numele soferului. Presupun ca sunteti in criza de evenimente si asteptati sa-l caute golanii aia, sa mai aveti ce scrie. Poate in ziarul de maine ii publicati adresa si numarul de telefon, sa-l gaseasca mai usor. Ati uitat ca legea si deontologia de jurnalist va obliga sa protejati identitatea victimelor ? Poate va da in judecata, sa-si mai plateasca omul din ratele la banci.

lav
3 martie 2012
am o curiozitate- este cineva sa ne confirme daca s-a platiti la vreo asociatie suma aceasta?mie mi se par mici si nu cred ca am vazut intretinere asa mica

La Constanța, valoarea facturilor la încălzire pentru luna ianuarie a fost similară celei pentru luna decembrie, în condițiile în care temperaturile înregistrate în primele două luni de iarnă au fost apropiate și au coborât rar sub 0 grade. Potrivit președintelui Uniunii Asociațiilor de Proprietari din Constanța, Marcel Dragu, constănțenii care locuiesc în blocuri izolate termic și au montate repartitoare au plătit în luna ianuarie, în medie, între 220 și 250 de lei la un apartament cu două camere, între 250 și 270 de lei la trei camere, respectiv între 250 și 350 de lei pentru un apartament cu patru camere. Chiar și la apartamentele fără repartitoare și neizolate termic, costurile au fost similare celor înregistrate în luna decembrie, respectiv 316 lei la două camere, 384 de lei la trei camere și 547 de lei la patru camere.

X
9 martie 2012
Animal prost cu Audi

Animal prost, asta este gunoiul ala cu Audi ! Saracie fara termen !

vali
7 aprilie 2012
Soferul poate angaja niste avocati

Si.sa dea in judecata toata sitteurile si ziarele care i-au publicat numele. Au incalcat dreptul ca victima sa isi protejeze identitatea. Eu zic ca trebuie sa fie cel mai fericit sofer. Si in cateva luni..si un sofer foarte,foarte bogat:) Procesul e o mina de bani. Succes:)

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3762 secunde