Ce promisiuni face polițiștilor ministrul MAI, Gabriel Berca

493
Ministrul Administrației și Internelor, Gabriel Berca, a anunțat, vineri, intenția de restabilire a unor drepturi ale polițiștilor, în funcție de posibilitățile economice ale țării.
El a subliniat că nu este vorba despre o majorare a salariilor, ci despre acordarea unor drepturi restante față de cadrele Ministerului Administrației și Internelor (MAI), cum ar fi dreptul pentru echipament.
"S-au făcut aceste restructurări dureroase, dar necesare. De acum, avem nevoie de eficiența fiecărui angajat. Și, în măsura posibilităților următoare ale României, mă refer la posibilitățile economice, avem în intenție și restabilirea unor drepturi financiare pentru acești oameni", a afirmat Berca.
Potrivit Agenției "Agerpres", ministrul de Interne susține că o eventuală creștere a salariilor bugetarilor va putea fi discutată abia la sfârșitul primului trimestru al anului.
"Drepturile salariale ale bugetarilor vor putea fi discutate după primul trimestru, când vom vedea exact cum stăm din punct de vedere economic. N-am să fiu niciodată populist și n-am să fac niciodată promisiuni. România nu se mai poate baza pe populisme, ci pe realități. Cifrele vor spune dacă putem sau nu", a adăugat ministrul.
Berca a exclus posibilitatea unor noi concedieri în poliție sau în structurile ministerului pe care îl conduce.
"S-au făcut restructurările necesare în 2010-2011. De acum încolo, avem nevoie de stabilitate", a precizat Berca.
El a adăugat că unul dintre obiectivele mandatului său îl reprezintă protecția angajaților ministerului.
"Le-am mai promis un lucru: mă interesează stabilitatea fiecărui angajat din minister. Mă interesează cum putem lupta împotriva ultrajului la care este supus, la un moment dat, un angajat al MAI, un polițist în stradă. Avem nevoie de legi ferme și trebuie să fie aplicate cu celeritate, atunci când cetățenii, unii cetățeni, încalcă legea. Uniforma trebuie respectată. Respectând uniforma, ai democrație, pentru că în spatele uniformei stă legea", a conchis Berca.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4041 secunde