SCANDALUL CĂRNII STRICATE, LA CONSTANȚA / Mari producători se ocupau cu vânzarea de produse alterate

1878
2
SCANDALUL CĂRNII STRICATE, LA CONSTANȚA / Mari producători se ocupau cu vânzarea de produse alterate - carne-1394625214.jpg

Articole de la același autor

Polițiști din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate - IGPR  și procurorii DIICOT - Structura Centrală au efectuat 48 de percheziții la domiciliile și societățile comerciale ale mai multor persoane, pe raza municipiului București și a județelor Ilfov, Iași, Cluj, Bihor, Dâmbovița, Neamț, Satu Mare, Brașov, Constanța, Giurgiu.


În cauză, sunt efectuate investigații cu privire la constituirea unui grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii de infracțiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, comercializare de produse alterate, cumpărare de influență și trafic de influență. 


Din cercetări a reieșit că, persoane din mai multe țări (precum Republica Moldova, Ucraina, Kenya, România), erau racolate și convinse, în schimbul unor sume modice, să înființeze societăți comerciale sau să achiziționeze, pe numele acestora, astfel de entități, care funcționau o scurtă perioadă de timp (2-3 luni). Un alt membru al grupării efectua operațiuni în conturile bancare și în numele societăților comerciale. 


Societățile erau ulterior folosite pentru efectuarea de achiziții intracomunitare sau pentru a fi interpuse în circuitele economice. De asemenea, firmele erau folosite pentru achiziționarea de produse alimentare din spațiul Comunității Europene (în special din Polonia, Cehia, Olanda, Marea Britanie și Franța), urmată de comercializarea acestora către mai multe firme controlate de membrii rețelei. 
Pe numele societăților care realizau achiziții intracomunitare de carne vrac se întocmeau fictiv documente, ce atestau livrarea cărnii către un lanț de societăți comerciale autohtone. În fapt, marfa ajungea direct la destinatarul final. 
În baza mandatelor de aducere emise, au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, 45 de persoane, în vederea audierii și luării măsurile legale. 
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al S.R.I.. La activități au participat și ofițeri D.G.A. și jandarmi.




Comentează știrea

ion
12 martie 2014
sa vada macelarie musulmana piata grivitei si restaurant konak

la konak si macelarie musulman nu se dau bonuri fiscale evaziune ptr ca acea carne e adus ;la negru-protectie procuror vlentin stefan si ghiral-asociati cu valentin stefan-sta la casa cel de la mesta-ghiral-dna si sri tac -al queda cod

DODO
12 martie 2014
carnea CT

De cite ori am cumparat mici de la carmangeria Dobrogea puteau a stricat,dar pentru ca de bon fiscal nu se pomenea nu ai ce sa faci.La Billa am patit de mai multe ori cu cremvurstii ; cind i-am desfacut acasa parca erau unsi cu lipici.Nu odata am vazut prin magazinele de cartier cum spalau salamurile cu otet in fiecaare dimineata, si cite or fi cele nevazute!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.903 secunde