Scandalul TABLOURILOR FURATE din Olanda ia amploare. Picturile au fost VĂZUTE ÎN ROMÂNIA

2589
1
Scandalul TABLOURILOR FURATE din Olanda ia amploare. Picturile au fost VĂZUTE ÎN ROMÂNIA - paintframe65489700-1359109666.jpg

Două dintre cele șapte tablouri furate de la Muzeul Kunsthal, din Rotterdam, au fost văzute în România. Este vorba de două picturi de Matisse, evaluate la 60 de milioane de euro. Hoții ar fi fost dați pe mâna autorităților de amanta unuia dintre hoți, transmite realitatea.net.


Noi informații au apărut în dosarul privind "Jaful secolului". Două tablouri de Matisse furate de români din muzeul de la Rotterdam au fost văzute în România, potrivit unor surse citate de Realitatea TV.


Ele ar fi fost evaluate de experți care au constatat că este vorba de tablouri extrem de valoroase.
Asistentul manager al creatorului de modă Cătălin Botezatu și un cetățean din Republica Moldova s-ar fi întâlnit cu omul de afaceri Constantin Dinescu la o prezentare de modă. Cei doi i-ar fi propus omului de afaceri să cumpere cele două tablouri. Acesta s-ar fi arătat interesat de afacere, dar a cerut ajutorul unui expert.


Vezi articolul integral...



Comentează știrea

mielutu
25 ianuarie 2013
bravo baieti

. .daca rominii au inceput sa fure tablouri inseamna ca am evoluat. am trecut de la smuls cercei cu ureche cu tot la obiecte de arta.este bine.60 de mil de euro cred ca este cam mult pt doua Matisse....iar expertul nu are nimic de expertizat.Matisse este f simplu de falsificat.se falsifica Rembrant si sunt profi. in istoria artelor care si-au dat doctoratul pe falsuri "expertizate"....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4046 secunde