Proiect de lege:

SCHIMBĂRI IMPORTANTE pentru șoferii de vârsta a treia care vor să mai conducă

2773
SCHIMBĂRI IMPORTANTE pentru șoferii de vârsta a treia care vor să mai conducă - soferipenali1478884085-1482834446.jpg

Articole recomandate

Șoferii care au împlinit vârsta de 70 de ani vor fi obligați să efectueze mai rapid un control medical pentru a primi dreptul de a mai conduce o mașină pe drumurile publice, se arată într-un proiect de lege din Parlament. În plus, permisul lor auto urmând astfel să aibă o valabilitate mai scurtă, potrivit Profit.ro.


Șoferii care au împlinit vârsta de 70 de ani vor fi obligați să efectueze un control medical anual pentru a primi dreptul de a mai conduce o mașină pe drumurile publice.

În plus, permisul lor auto ar urma să aibă o valabilitate care va fi prelungită anual. În prezent, permisul auto este valabil 10 ani.

Modificarea în acest sens a legislației rutiere a fost pregătită în Parlament, în această lună, sub forma unui proiect de lege. Inițiatorul proiectului a fost reales parlamentar, așa că el își va susține proiectul în continuare.

Proiectul stabilește că, prin derogare de la regula actuală, valabilitatea administrativă a permiselor de conducere este de un an în cazul persoanelor care au împlinit vârsta de 70 de ani.

Limitarea valabilității este argumentată prin faptul că datele statistice indică numeroase accidente rutiere provocate de persoane care au atins vârsta de 70 de ani, din cauza înrăutățirii stării de sănătate, se arată în proiectul de lege.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Decembrie 2016
Stire din Eveniment : ACCIDENT TERIBIL în Turda
Joi, 22 Decembrie 2016
Stire din Eveniment : Accident TERIBIL pe DN 2
Pagina a fost generata in 0.4402 secunde