SCLAVIE MODERNĂ. Tineri orfani, sechestrați și obligați să muncească până la epuizare!

521
SCLAVIE MODERNĂ. Tineri orfani, sechestrați și obligați să muncească până la epuizare! - xdiicotcasadecopii-1643372103.jpg

Articole de la același autor

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Târgu Mureş au dispus reținerea unui inculpat în vârstă de 44 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane în formă continuată. Potrivit anchetatorilor, începând cu anul 2014 o persoană din județul Mureș a adăpostit în condiții improprii trei tineri proveniți de centrele de plasament, în scopul de a-i exploata prin muncă.

Cei trei tineri au fost folosiți la diferite munci în gospodărie ori în agricultură în țară și, pentru o scurtă perioadă, în străinătate, fără a fi plătiți pentru munca prestată, inculpatul exercitând un control permanent și total asupra acestora, inclusiv prin interdicția de a comunica cu alte persoane ori de a părăsi gospodăria.

Joi, 26 ianuarie 2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureş, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Târgu Mureș, au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară în urma cărora au fost descoperite și au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă precum: înscrisuri, acte de identitate ale victimelor (săbii, cuțite).

În urma acestor activități, 3 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale au fost conduse la audieri.

La data de 27.01.2022 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mureș a admis propunerea parchetului și a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul BCCO Tg. Mureș și de cel al Grupării Mobile de Jandarmi ” Regele Ferdinand”.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4658 secunde