Se caută un procuror șef la DIICOT

184
Se caută un procuror șef la DIICOT - dicot-1361363326.jpg
Potrivit angajamentelor asumate de Guvernul României în cadrul MCV, Ministerul Justiției va declanșa, în perioada următoare, o nouă procedură de selecție a candidaților pentru funcțiile de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție. 

"Totodată este necesară începerea procedurii pentru ocuparea funcției de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și terorism, mandatul domnului procuror Codruț Olaru urmând să expire la data de 25 martie 2013. În perioada ce precede declanșarea procedurii ministrul justiției intenționează să poarte o serie de discuții cu procurorii, pentru a determina înscrierea în procedura de selecție a unor magistrați cu înaltă calificare profesională și care prezintă garanții de integritate. Pentru ca la aceste discuții să fie invitate persoane reprezentative, bucurându-se de prestigiu profesional și apreciere în cadrul colectivelor din care fac parte, ministrul justiției a transmis astăzi, 20 februarie 2013, magistraților cu funcții de conducere din cadrul Ministerului Public, invitația de a îi comunica, până la data de 25 februarie 2013, ora 10,00, numele a 1 – 3 procurori care ar putea candida, în opinia acestora, pentru ocuparea uneia dintre funcțiile de conducere menționate. Invitația a fost adresată prim-adjunctului procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, procurorilor șefi ai Direcției Naționale Anticorupție și Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, procurorilor generali ai parchetelor de pe lângă curțile de apel, procurorilor șefi ai serviciilor teritoriale ale DNA și DIICOT. După primirea propunerilor, ministrul justiției va purta discuții cu fiecare dintre procurorii nominalizați, pentru a-i determina să se înscrie în procedura de selecție.

Demersul de față are în vedere implicarea procurorilor cu funcții de conducere într-un proces de selecție serios și transparent, în urma căruia fiecare dintre persoanele recomandate de aceștia va avea o șansă reală de a fi desemnată drept candidat pentru una din funcțiile în discuție", se arată în comunicatul de presă transmis de Ministerul Justiției.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3196 secunde