„Sea Shield 21”, exercițiu NATO de instruire multinațională întrunită, condus de Forțele Navale Române

268
„Sea Shield 21”, exercițiu NATO de instruire multinațională întrunită, condus de Forțele Navale Române - seashield-1615969881.jpg

Articole de la același autor



Nave militare din şapte state membre NATO sunt aşteptate să ajungă astăzi, mâine şi poimâine, în Portul Constanţa, unde urmează să participe la un exerciţiu de instruire multinaţională întrunită, condus de Forţele Navale Române.
În total, peste 2.400 de militari din opt state, 18 nave de luptă și 10 aparate de zbor, participă, în perioada 19 - 29 martie, la „Sea Shield 21”, cel mai mare și mai complex exercițiu multinațional NATO organizat de Forțele Navale Române, în anul 2021, în zona Mării Negre. Activitățile de instrucție sunt conduse de Comandamentul Flotei, iar forțele participante sunt din Bulgaria, Grecia, Olanda, Polonia, România, Spania, Statele Unite ale Americii și Turcia. Comandamentul Maritim Aliat al NATO participă cu gruparea navală permanentă SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group), din care face parte și fregata „Regina Maria”.


“Obiectivul principal al Exercițiului multinațional «Sea Shield 21» îl reprezintă verificarea și consolidarea nivelului de interoperabilitate și de cooperare dintre Forțele Navale Române și celelalte categorii de forțe din Armata României, diferite structuri din subordinea Ministerului Afacerilor Interne și alte forțe navale NATO”, precizează reprezentanţii Forţelor Navale Române.


Acesta cuprinde toate etapele unei operații militare navale NATO de răspuns la o criză geopolitică în regiune și are rolul de a demonstra angajamentul constant al Armatei României pentru întărirea posturii maritime a Alianței într-un mediu de securitate volatil. După anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea de către Federația Rusă, în anul 2014, Forțele Navale Române au propus aliaților NATO introducerea acestui exercițiu de nivel tactic pe agenda programelor de instruire colectivă, pentru dezvoltarea interoperabilității forțelor, în toate mediile de luptă (maritim, submarin, terestru și aerian).




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8687 secunde