Secretarul de stat Cutean a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare

174
Judecătoria Sectorului 1 a decis, ieri, condamnarea secre-tarului de stat pe problemele revoluționarilor, Emilian Cutean, la cinci ani de închisoare cu executare pentru corupție, cei peste o sută de revoluționari adunați în fața Judecătoriei salutând hotărârea.
Cea de-a doua persoană trimisă de DNA în judecată în dosar, Mihaela Daniela Sbârcea, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare.
De asemenea, Cutean trebuie să restituie 133.840 de lei cheltuieli judiciare făcute de procurori cu acest dosar. Decizia de ieri nu este definitivă.
După pronunțarea sentinței, peste o sută de revoluțio-nari au salutat decizia, strigând: "Victorie, victorie!".
Potrivit rechizitoriului, sumele de care a beneficiat Asociația "Club 22" sunt necuvenite și sunt considerate prejudiciu adus Secre-tariatului de Stat pentru Problemele Revoluționarilor. De asemenea, rechizitoriul îl acuză pe Cutean că nici nu ar fi folosit integral suma de trei miliarde de lei pentru comemorarea Revoluției. O parte din bani au fost depozitați într-un cont bancar deschis de fostul secretar de stat pe numele asociației sale. Alte nouă miliarde de lei vechi au fost acordate mai multor asociații de revoluționari.
Premierul Emil Boc a declarat, ieri, că a semnat deja decizia de eliberare din funcția de secretar de stat pentru problemele revolu-ționarilor a lui Emilian Cutean, în urma deciziei instanței de a-l condamna la cinci ani de închi-soare cu executare pentru corupție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4414 secunde