Secretele rachetelor KUB, aflate de cursanți în poligonul Capu Midia

223
Secretele rachetelor KUB, aflate de cursanți în poligonul Capu Midia - xrachete-1665899177.jpg

Articole de la același autor

Cursanții Școlii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană au ocazia să vadă, în aceste zile, cum arată în realitate o rachetă KUB și cum este lansată spre ținte. Militarii Regimentului 53 Rachete Antiaeriene „Tropaeum Traiani” din Medgidia se află la trageri, în Poligonul Capu Midia, și le-au explicat pe îndelete cursanților care este procesul de verificare al rachetelor SA-6 și le-au răspuns la întrebări. „Au vrut să afle mai multe detalii despre destinația și compunerea rachetei, compartimentele acesteia, precum și despre metoda de dirijare a rachetei către țintă”, a spus maistrul militar clasa a II-a, Răzvan-George Zorilă.

Faptul că sublocotenenții și ofițerii rezerviști voluntari au fost interesați de explicațiile date de militarii regimentului rezultă și din impresiile lor.

„Este un moment unic în viața mea, pentru că eu mă voi pregăti aici pentru MANPAD-uri și nu voi mai interacționa cu acest tip de rachete pe viitor. Ni s-au explicat toate detaliile tehnice, etapele pentru lansarea rachetei, pentru nimicirea adversarului și sunt foarte încântată de această experiență”, a afirmat cursant Elena Păuneț. „Am vrut să văd KUB-ul în realitate, am avut ocazia să aflu mai multe răspunsuri legate de funcționarea focosului și m-a interesat în mod special cum se face verificarea rachetelor”, a afirmat și sublocotenent Mihaela-Cristina Stroe. Zilele următoare, cursanții vor vedea KUB-ul la lucru, mai ales că militarii din Medgidia și Craiova vor avea de dus la bun sfârșit un exercițiu tactic după un scenariu pus la punct de comandanții lor.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.401 secunde