"Secretul" unui polițist de a face situațiile periculoase să pară banale: Kempo Militar

4524

Articole de la același autor

De două decenii este polițist și s-a făcut remarcat în numeroase ocazii: a salvat mai multe persoane care amenințau să se arunce în Canalul Midia - Năvodari, a prins hoți în timpul liber și, cel mai recent, a oprit, folosind armamentul din dotare, un individ mascat care amenința cu un cuțit oamenii de pe stradă, din Năvodari. De un real folos îi sunt, mai ales în intervențiile periculoase, tehnicile Kempo Militar, un sistem de antrenament și luptă pe care îl practică de ani buni. 


Nicolae Ababei este unul dintre polițiștii constănțeni care s-au remarcat, în ultimii ani, prin modul în care a intervenit pentru asigurarea siguranței cetățenilor, indiferent că era în timpul serviciului sau în timpul liber. Ia decizii rapid, acționează cu precizie și s-a arătat capabil să dezamorseze situații destul de periculoase. 


Nicolae Ababei este polițist de 20 de ani. Inițial, în anul 2000, a îmbrăcat uniforma Poliției de Frontieră, în cadrul Detașamentului de Intervenție din Constanța; în 2009, s-a transferat la "mascați", la fostul DIAS (actualmente Serviciul de Acțiuni Speciale), pentru ca în 2013 să se mute la Poliția Năvodari, unde activează și în prezent. S-a confruntat, de-a lungul carierei, cu suficiente situații periculoase. A fost atacat de persoane cu mâinile goale, cu arme, a urmărit hoți, dar niciodată nu s-a pierdut cu firea. "Secretul" său: tehnicile de Kempo Militar, un sistem de antrenament și luptă, în care este instructor de ani buni. 


"Situațiile periculoase apar zilnic!" 
"Kempo Militar este un sistem de antrenament și luptă, dinamic, variat și realistic. Practicanții se antrenează atât în mediu controlat, cum ar fi sălile de antrenamente, cât și în aer liber, cât mai aproape de realitatea ambientală și conformă cu situațiile ce pot să apară în viața de zi cu zi. Este un sistem în care se pune accent deosebit pe antrenamentul specific, corp la corp, împotriva celor care folosesc obiecte contondente, arme albe sau de foc, precum și învățarea deprinderilor în a folosi cele enumerate mai sus, scopul final fiind neutralizarea agresorilor", declară Nicolae Ababei. 


Polițistul spune că tehnicile i-au fost de folos în practicarea meseriei. 


"La fiecare intervenție, în fiecare caz, unde se impune să folosesc forța sau mijloacele din dotare, tehnicile de Kempo Militar își arată eficiența, neavând nicio situație care să nu aibă succes. În meseria de polițist, situațiile periculoase apar zilnic și numai profesionalismul polițiștilor fac să pară că sunt situații banale", a adăugat polițistul. 


Certificat de apreciere din partea conducerii Poliției Române 
De exemplu, acesta își amintește că a intervenit la cel puțin patru cazuri când persoane amenințau să se arunce de pe podul rutier în Canalul Midia - Năvodari, a purtat negocieri cu ele și într-un final a reușit să le prindă și să le tragă peste balustradă. În ianuarie, împreună cu colegul său Alexandru Aramă, a reușit să oprească un autoturism al cărui șofer, fără permis, ignora semnalele polițiștilor. E drept, a folosit armamentul din dotare. La fel s-a întâmplat și în august, când, împreună cu Silviu Strîmbeanu, a reușit să prindă un individ care, mascat și echipat cu două cuțite, amenința oamenii pe străzile din Năvodari. Pentru modul în care au acționat, cei doi au primit certificate de apreciere din partea Poliției Române, "recunoscându-se și apreciind modul ferm și profesionist de intervenție, dovedit cu ocazia salvării a patru tineri". 


Este unul dintre polițiștii apreciați, astfel că l-am chestionat cu privire la ce trebuie "îmbunătățit" la imaginea instituției din care face parte. 


"Imaginea polițistului suferă din cauze multiple, amplificate și de media, în căutarea senzaționalului, cât și de faptul că lucrurile bune, pe care polițiștii le fac, nu sunt prezentate în spațiul public. Sunt foarte mulți colegi care, în timpul liber, ca și mine, aplică legea eficient și au un comportament exemplar. Poate că ar trebui «lucrat» la promovarea valorilor din rândul polițiștilor", afirmă Nicolae Ababei. 


Fiul îi calcă pe urme și învață tehnicile militare 
Nicolae Ababei este instructor de kempo militar, autoapărare, instructor de tir, specializat cu weapon tactics, în cadrul Departamentului de Kempo Militar, structură a Federației Române de Kempo. Din cadrul departamentului mai fac parte Robert Manole, Cristian Tunschi și Ionel Crînguș. 


Fiul acestuia, Massis Mihai, îi calcă pe urme tatălui, cel puțin în ceea ce privește kempo. 


"Practică de cinci ani. Am fost antrenorul lui din momentul în care a pășit în lumea Kempo, în cadrul Clubului Sportiv Năvodari, și a câștigat mai multe titluri de campion județean și național în kickbox. Anul acesta a participat alături de mine la un concurs de crossfit și airsoft, în urma căruia amândoi am obținut rezultate foarte bune. Continuă să se antreneze alături de mine în Kempo Militar și intenționez să îl promovez până în punctul în care va dovedi că merită să obțină titulatura de instructor", a mai arătat polițistul. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2555 secunde