Poliția Română recrutează 1800 de ofițeri din sursă internă

10096
Poliția Română recrutează 1800 de ofițeri din sursă internă - politist-1564172177.jpg
Sindicatul Național al Agenților de Poliție (SNAP) salută decizia conducerii Poliției Române de a recruta 1800 de ofițeri din rândul agenților de poliție, adică doar din sursă internă, se menționează într-un comunicat transmis vineri de SNAP.
"În sfârșit, conducerea Poliției Române - inspectorul general Ioan Buda a dispus recrutarea a 1800 de ofițeri doar din sursă internă, din rândul agenților de poliție cu studii superioare, o măsură normală care ar fi trebuit inițiată de mult timp", se precizează în document.


Sindicatul Național al Agenților de Poliție atrage însă atenția că Poliția rămâne în continuare deficitară la capitolul ofițeri.
"Sindicatul Național al Agenților de Poliție, întotdeauna departe de ipocrizie, a salutat măsurile angajatorului prin care li s-au acordat drepturile agenților. În anul 2017, Poliția Română se confrunta cu un deficit enorm de agenți. Tot atunci, a avut loc întâlnirea dintre premierul Mihai Tudose și Iulian Surugiu, întâlnire în cadrul căreia s-au dispus măsuri care au diminuat problemele de personal. Poliția Română rămâne deficitară la capitolul ofițeri, iar pentru optimizarea activității este nevoie de încă 2.900 de ofițeri (420 doar în București), aceasta pe lângă nevoia de 900 de agenți", se menționează în comunicatul sindicatului.


SNAP recomandă agenților de poliție să se apuce de învățat, pentru a putea promova examenele de ofițer.
"Fiecare manager trebuie să caute soluții întâi în pepiniera proprie și abia apoi să apeleze la sursa externă. Acum, tot ce mai rămâne este ca agenții de poliție să se apuce de învățat pentru examene și să-și clădească o carieră de ofițer. Agenții care doresc să participe la examen nu trebuie să mai depună toate documentele (fișa medicală, cazier, etc.) ori să susțină alte probe, întrucât ei sunt deja angajați ai Ministerului Afacerilor de Interne", se încheie mesajul publicat de sindicatul agenților de Poliție. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.582 secunde