Sedii reabilitate și dotări moderne pentru polițiștii de frontieră din Constanța

205
Sedii reabilitate și dotări moderne pentru polițiștii de frontieră din Constanța - xproiectefrontiera-1645011289.jpg

Articole de la același autor

Polițiști de frontieră au prezentat, miercuri, 16 februarie, cu ocazia desfășurării bilanțului Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, proiectele de modernizare a sediilor unităților din subordine, pe care le au în desfășurare. Printre acestea sunt și câteva la nivelul județului Constanța. Este vorba despre: proiectul de modernizare și reabilitare termică a sediului Sectorului Poliției de Frontieră Băneasa, proiectul de reabilitare și modernizare a sistemului termoenergetic al Punctului de Trecere a Frontierei Negru Vodă, reabilitarea pavilionului administrativ al sediului Centrului de Comandă și Control SCOMAR.

De asemenea, mai multe investiții realizate în 2021 de Poliția de Frontieră au vizat lucrătorii Gărzii de Coastă. Astfel, în dotarea polițiștilor de la malul mării au intrat cinci șalupe maritime de intervenție, model Kewatec 1850, iar alte proiecte vor continua în anul în curs. „În cursul anului 2021, a început implementarea unui proiect prin care, în cursul anului 2022, în dotarea Gărzii de Coastă vor intra două nave maritime de patrulare și au fost demarate procedurile de achiziție pentru 20 de ambarcațiuni rapide de intervenție tip RHIB şi de atribuire a unui acord cadru de furnizarea a unor ambarcațiuni rapide de intervenție cu corp din aluminiu”, au arătat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Totodată, pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţilor de supraveghere a frontierei, au fost achiziționate mijloace de mobilitate terestră constând în 29 autospeciale de supraveghere pe principiul termoviziunii marca Ford Transit, cinci autocamioane marca Renault D26 pentru transport echipamente şi autovehicule de supraveghere operativă.

De asemnea, au fost derulate proceduri de achiziție publică pentru contractarea de echipamente destinate asigurării supravegherii frontierei şi controlului documentelor de călătorie, constând în camere cu termoviziune, autospeciale de supraveghere cu termoviziune, video-comparatoare spectrale, truse criminalistice, detectoare de persoane, autospeciale pentru controlul documentelor și efectuarea verificărilor cu finanţare de la bugetul de stat şi din fonduri europene.

În ansamblu, nivelul actual de dotare pentru echipamentele mobile si fixe de supraveghere a frontierei, precum si pentru mijloacele de mobilitate terestra și navală, asigură suportul misiunilor operative specifice, gradul de înzestrare fiind între 38 şi 64%.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6762 secunde