Ședință CSAT, azi. Ce se află pe agenda zilei

220
Ședință CSAT, azi. Ce se află pe agenda zilei - originalsedintacsat20mar20181-1574840626.jpg

Articole recomandate

Consiliul Suprem de Apărare a Țării se reunește miercuri, la Palatul Cotroceni, sub conducerea președintelui Klaus Iohannis, pe ordinea de zi a ședinței figurând propunerile de rectificare a bugetului de stat al instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale pe acest an, avizarea numirii noului șef al Statului Major al Apărării, precum și obiectivele României la reuniunea NATO care va avea loc în decembrie la Londra.

Ședința CSAT va avea loc de la ora 16,00, iar pe agendă figurează subiecte referitoare la obiectivele României la Reuniunea aniversară a șefilor de stat și de guvern din NATO (Londra, 3 - 4 decembrie), planul de întrebuințare a Forțelor Armate ale României care se trimit la misiuni și operații în afara teritoriului statului român în 2020, propunerile de rectificare a bugetului de stat al instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale pe 2019, programul de activitate al CSAT anul viitor, precum și avizarea numirii în funcția de șef al Statului Major al Apărării, a precizat Administrația Prezidențială.

În cadrul reuniunii, vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale.

Este prima ședință a CSAT la care participă membri ai Cabinetului Orban.

Pe 28 octombrie, președintele Iohannis a semnat decretul privind trecerea în rezervă a generalului Nicolae Ciucă, care ocupa funcția șef al Statului Major al Apărării. General-locotenentul Daniel Petrescu este locțiitorul șefului SMAp.

Referitor la rectificarea bugetară, care ar urma să fie adoptată în această săptămână de Guvern, președintele Klaus Iohannis a avut luni o întâlnire cu premierul Ludovic Orban și ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, la Palatul Cotroceni.

Ultima ședință a CSAT a avut loc pe 30 iulie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8188 secunde