Șeful Biroului Vamal Constanța Sud Agigea, Iulian Teșeleanu, va fi reaudiat de magistrați

736
Șeful Biroului Vamal Constanța Sud Agigea, Iulian Teșeleanu, va fi reaudiat de magistrați - b36019444e116803b9dc9f27eebd56be.jpg
Ieri, la Tribunalul Constanța, a avut loc un nou termen de judecată în dosarul în care inculpați se află Adrian Vasile Chiribău, Ramona Elena Cioroabă și Antonio Alvarez Cano, acuzați că au traficat o tonă de cocaină prin Portul Constanța. Magistrații au audiat un nou martor, Tunde Marton, care a fost, în perioada 2005 - 2008, administratorul unei firme prin care Antonio Cano Alvarez efectua importuri de cherestea.
La insistențele avocaților, instanța a dispus ca Iulian Teșeleanu șeful Biroului Vamal Constanța Sud Agigea, să fie reaudiat în acest dosar. De asemenea, completul de judecată va trimite o adresă către DIICOT - Serviciul Teritorial Constanța pentru a se comunica dacă urmare solicitărilor trimise autorităților din Spania și Brazilia au fost efectuate comisiile rogatorii dispuse în timpul urmăririi penale.
Tot ieri a fost pusă în discuție menținerea sau nu a arestării preventive în ceea ce îi privește pe cei trei. După câteva ore de deliberări, magistrații au dispus menținerea stării de arest preventiv.
Adrian Vasile Chiribău, Ramona Elena Cioroabă și Antonio Alvarez Cano au fost acuzați de inițiere și constituire a unui grup infracțional organizat și trafic internațional de droguri de mare risc.
Mai precis, cei trei sunt acuzați că ar fi introdus în țară 1.080 kg de cocaină de puritate peste 90%.
Ramona Elena Cioroabă, deși a declarat în fața anchetatorilor (ca și ceilalți inculpați, de altfel) că nu știa că în încărcătura respectivă se află cocaină, în urma per-cheziției informatice asupra calculatorului ei, anchetatorii au descoperit lucruri extrem de interesante.
Mai precis, femeia a dat căutare pe internet, doar cu câteva zile înainte de a fi arestată, cuvintele "droguri" sau "cocaină", chiar avea întrebări foarte interesante la care căuta răspunsuri, cum ar fi: "cât îți iei pentru trafic de droguri?" și multe alte date prin care se interesa ce pedepse riscă persoanele care sunt acuzate de trafic de droguri.
Chiribău, Cioroabă și Cano au fost reținuți și, ulterior, arestați, pe 30 ianuarie 2009. Cele două containere cu cocaină au ajuns în Portul Constanța Sud Agigea pe 21 decembrie 2008. Totuși, încă din 13 noiembrie 2008, firma "Compact Importadora Exportadora Reprezentacao" LTDA din Brazilia a emis facturile pentru acestea către SC "Rumaval Impex" SRL Baia de Fier, județul Gorj, cu destinația Constanța, iar în documente apărea ca fiind vorba despre un transport de material lemnos. Transportul urma doar să tranziteze România, destinația finală fiind Spania.
De altfel, anchetatorii spun că, pentru a nu se constata implicarea lui Cano, cu trei zile înainte de sosirea drogurilor în Constanța, cetățeanul spaniol i-a cesionat firma "Rumaval Impex" SRL Elenei Cioroabă.
Conform DIICOT, începând cu 21 ianuarie, cei trei au încercat de mai multe ori scoaterea containerelor din vamă, fără efectuarea unui control riguros. În cele din urmă, pe 30 ianuarie, cei trei au fost prinși în flagrant, iar controlul efectuat asupra containerelor a scos la iveală 1.080 de calupuri de cocaină, a căror valoare pe piață se ridică la 100 de milioane de euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6442 secunde