Şeful IGPR: 24 de dosare penale pentru instigare publică, în contextul protestelor transportatorilor şi fermierilor

173
Şeful IGPR: 24 de dosare penale pentru instigare publică, în contextul protestelor transportatorilor şi fermierilor - protesttransportatori003inquamph-1705315129.jpg

Articole de la același autor

Poliţia a întocmit 24 de dosare penale care vizează infracţiunea de instigare publică, în urma unor mesaje distribuite pe grupul de Whatsapp folosit de cei care participă la acţiunile de protest ale transportatorilor şi fermierilor, a anunţat, luni, şeful IGPR, Benone-Marian Matei, scrie Agerpres.

"Au fost înregistrate la nivel naţional un număr de 24 de dosare care vizează cercetarea infracţiunii de instigare publică. Poliţiştii s-au autosesizat vizavi de comiterea acestor fapte prin semnale transmise în mediul public cât şi de la o serie de protestatari care au semnalat faptul că pe grupul de Whatsapp au fost postate mesaje care incită la violenţă", a spus şeful Poliţiei.

El a oferit şi exemple de mesaje în acest sens, cum ar fi: "Hai să luăm maşina de poliţie pe sus şi să mergem la Guvern, că altfel nu se mai poate", "Haideţi să luăm topoarele şi să mergem pe jos la Guvern", "Bătaia este ruptă din Rai", "Haideţi să punem mâna pe lopeţi şi pe topoare şi să ne facem dreptate".

"Este evident că aceste mesaje incită la violenţă şi facem tot ce putem pentru identificarea persoanelor care transmit astfel de mesaje", a precizat Benone Matei.




sursa foto: libertatea.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2729 secunde