Angajaţii Direcţiei de Statistică din Constanţa şi-au întrerupt activitatea

8976
Angajaţii Direcţiei de Statistică din Constanţa şi-au întrerupt activitatea - x-statistica-1702291787.jpg

Articole de la același autor

Văzând că nu obțin nimic prin protestele spontane pe care le-au organizat în ultimele săptămâni, salariaţii din cadrul Direcției Județene de Statistică (DJS) Constanța au decis ca luni, 11 decembrie, pe toată durata normală a zilei de muncă (orele 8.00 - 16.30), să nu mai lucreze deloc. Potrivit angajaților, blocarea activității, pentru cel puțin o zi este rezultatul ignorării de către decidenții politic, a semnalelor trase de statisticieni, în ultimii ani și reprezintă doar un avertisment al salariaților în contextul anului electoral 2024, când, fără aportul INS, alegerile nu pot fi organizate.

“După zece zile de protest spontan, revendicările noastre nu au fost soluționate. În acest moment, și-au asumat, prin semnătură, intenția de a nu-și îndeplini sarcinile de serviciu pentru o zi, aproximativ 900 de salariați din Direcțiile teritoriale de Statistică și sediul central al INS, în semn de protest faţă de nepunerea în aplicare a memorandumului privind salarizarea în sistemul statistic. Nu vom mai colecta și furniza date statistice din judeţul Constanța! Nu vom

asigura datele statistice necesare realizării Programului Statistic Naţional şi transmiterii la EUROSTAT!”, este mesajul transimis de către statisticienii constănţeni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5803 secunde