Liderii sindicali din serviciile de Ambulanță fac greva foamei! „Suntem nemulțumiți de legea pensiilor”

9915
Liderii sindicali din serviciile de Ambulanță fac greva foamei! „Suntem nemulțumiți de legea pensiilor” - fond-ambulanta-1700578421.jpg

Articole de la același autor

Liderii sindicali din serviciile de Ambulanță vor să-și facă vocea auzită. Nemulțumiți că nu le sunt recunoscute condițiile dificile de muncă, liderii de sindicate, precum și angajații lor au ieșit să protesteze. Marți dimineață, Blocul Național Sindical anunța protestul membrilor de sindicat ai Federației Ambulanța, aflați în timpul liber, în sediile centrale din toate serviciile de ambulanță. Protestul a durat de la ora 10.00 la ora 12.00. Serviciul Județean de Ambulanță Constanța s-a alăturat, de asemenea, demersului, iar protestele vor continua în fiecare zi, în același interval de timp.

Protestul este unul de susținere pentru cei cinci lideri de sindicat din serviciile de ambulanță care au intrat în greva foamei începând de luni seară, 20 noiembrie. Este vorba despre Gheorghe Chiș, președintele Federației Naționale Sindicale „Ambulanţa” din România, Claudia Gâdiuță, lider la Sindicatul Liber Independent Salvarea Tulcea, Valentin Dragomir, lider la Sindicatul Ambulanța Brăila, Alexandru Comănescu, lider la Sindicatul Ambulanța Vâlcea și Daniel Constantin Mușa, lider la Sindicatul Ambulanța Olt.

Motivul revoltei îl constituie nerecunoașterea condițiilor de muncă în care personalul profesionist operativ de intervenție din serviciile de ambulanță își desfășoară activitatea. Dreptul a fost anulat prin votul din Comisia pentru muncă și protecție socială și prin votul plenului din Camera Deputaților, din data de 20 noiembrie. Drepturile și meritele angajaților din sistem au fost anulate, pur și simplu, la propunerea Guvernului României, prin Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și a Casei Naționale de Pensii Publice, prin proiectul de lege privind sistemul public de pensii.

Greviștii, susținuți de protestatari din țară, au solicitat o întâlnire de urgență cu prim-ministrul României Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, Alfred-Robert Simonis, președintele Comisiei pentru Muncă și protecție socială, Adrian Solomon, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona-Bucura Oprescu și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Sindicaliștii insistă să aibă loc această întâlnire pentru a stabili modalitatea de soluționare a problemei și pentru a se găsi soluții în demersul lor. Liderii care au intrat în greva foamei au protestat la intrarea în Camera Deputaților și în fața Guvernului României.

„Suntem părtași la cele întâmplate”

Solitari cu aceste demersuri și la fel de revoltați sunt și reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță Constanța. La fel ca în toată țara, și în sediul din Constanța, vor avea loc proteste în fiecare zi, de la ora 10:00 până la ora 12:00. Protestatarii nu vor renunța până nu le vor fi respectate drepturile.

„Sigur că ne alăturăm demersurilor, fără discuție! Pentru că suntem membri ai Federației și susținem cauza. Sigur! Suntem alături de colegii noștri. Suntem părtași, să zicem așa, la cele întâmplate, adică la scoaterea serviciilor de ambulanță din legea pensionării de la articolul 27 aliniatul 3, unde ni se recunoșteau sau trebuia să ni se recunoască acele condiții deosebite de muncă. Vor urma proteste în fiecare zi, cât va fi necesar, până se va găsi o soluție, o rezolvare. Exact cum a spus Federația, protestele se vor ține între orele 10:00 și 12:00 la sediul Ambulanței, fără părăsirea sediului, fără alte lucruri… Doar protest în sediul central al ambulanței. Rămâne același interval de timp până când Federația va hotărî altceva sau va lua o altă decizie, cu consultarea noastră, cu siguranță”, a declarat, pentru Cuget Liber, liderul Sindicatului Ambulanțier din cadrul SAJ Constanța, Valentin Apatachioaie.

Liderii sindicali sunt susținuți și de Federația Sănătatea din România. Reprezentanții Federației susțin că Guvernul României și Parlamentul dau o palmă angajaților din domeniul sanitar.

Salariații din domeniul sanitar afiliați la Federația Sănătatea din România se arată „profund dezamăgiți și lezați grav în drepturile lor atât prezente dar mai ales viitoare, având în vedere noua formă a legii a pensiilor, aceasta reprezentând o nouă palmă zdravănă dată mișelește salariaților din Sănătate”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4277 secunde