Angajaţii Direcţiei de Statistică ameninţă cu întreruperea totală a activităţii

21199
Angajaţii Direcţiei de Statistică ameninţă cu întreruperea totală a activităţii - x-statistica-1701773708.jpg

Articole de la același autor

Salariaţii Direcției Județene de Statistică (DJS) Constanța continuă acţiunile de protest începute în data de 23 noiembrie, ieşind zilnic, timp de o oră, pe platoul din faţa Prefecturii Constanţa. Potrivit acestora, nemulţumirile lor se referă, în primul rând, la salarizarea discriminatorie îndelungată, având în vedere faptul că salariile nu au fost indexate nici măcar cu rata inflaţiei. Toate acestea în condiţiile în care rata inflației a depăşit 42% în octombrie 2023 faţă de decembrie 2018). Totodată, ei se plâng de neaplicarea Memorandumului asumat de Guvernul României în data de 13 iulie 2022, cu tema „Soluţionarea problemelor de salarizare existente la nivelul Direcţiilor Regionale şi Judeţene de Statistică”.

„Ca urmare, principalele revendicări care vor conduce la soluționarea problemelor existente la nivelul instituției noastre sunt: stabilirea salariilor de bază ale funcționarilor publici cu funcții de execuție și conducere, precum și ale personalului contractual la nivelul administrației publice

centrale; funcționarii publici și personalul contractual să beneficieze, pentru complexitatea muncii, de un spor de 15% aplicat la salariul de bază. De asemenea, având în vedere complexitatea și volumul mare de activitate, solicităm deblocarea angajărilor și mărirea schemei de personal. Vom continua protestul spontan, iar în perioada următoare vom intensifica aceste acțiuni cu întreruperea totală a activității, până când revendicările noastre vor fi soluționate”, au precizat aceştia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5059 secunde