Românii stau foarte mult la birou, dar au productivitate scăzută

276
Românii stau foarte mult la birou, dar au productivitate scăzută - statistici-1699038116.jpg

Articole de la același autor

Conform statisticilor, românii se află printre cei mai stresați europeni. Studiile spun că acest lucru se întâmplă în special din cauza locurilor de muncă.

Un studiu efectuat de Eurostat arată că românii petrec mai multe ore la birou decât ceilalți europeni. Totuși, însă, productivitatea este cu 30% mai scăzută. Un procent de 40% dintre respondenți declară că petrec peste 45 de ore pe săptămână la serviciu, ajungând chiar și până la 55 sau 65 de ore. Analiza mai relevă faptul că persoanele aflate în managementul mediu și de vârf suferă de stres ocupațional în proporție de 99,9%, la 2-3 ani după ce au înaintat în funcție. Dacă statisticile arată că locul de muncă este principala cauză care le provoacă stres românilor, psihologii susțin că există și alți factori care influențează calitatea vieții în mod decisiv. Astfel, neajunsurile pe plan financiar sunt un alt aspect ce conduce la „boala secolului”. Specialiștii spun că românii tind să devină un popor foarte stresat. Calitatea vieții depinde foarte mult de acest factor. Românii care nu își gestionează greu emoțiile și nu găsesc modalități de relaxare pot dezvolta depresie sau chiar probleme grave de sănătate.

De asemenea, conform psihologilor, foarte mulți români își sacrifică sănătatea pentru un venit lunar mai bun. Astfel, multe persoane se aleg cu locuri de muncă pe care nu și le doresc. Chiar dacă renunțarea la propriile vise pare o decizie bună, acest lucru devine deja un fenomen. La psiholog ajung tot mai mulți români care se confruntă cu depresie sau anxietate din cauza lucrurilor de muncă. Psihologii spun că este aproape imposibil să faci performanță într-un domeniu în care nu te regăsești.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5571 secunde