Românii își fac tot mai multe griji privind costurile la încălzire

244
Românii își fac tot mai multe griji privind costurile la încălzire - costuri-incalzire-1698346846.jpeg

Articole de la același autor

Vine iarna, iar majoritatea românilor sunt îngrijorați de costurile la încălzire. Analizele statistice arată că preocuparea de a găsi soluții pentru economisirea energiei este tot mai mare în rândul românilor.

Doar în ultimul an facturile la utilități au crescut pe fondul majorării prețurilor la energie. În România, 74% dintre respondenți spun că au cheltuit mai mult cu facturile în sezonul de încălzire. Analiza statistică a avut ca scop identificarea principalelor tendințe în modul în care cetățenii caută să reducă valoarea facturilor la energie. 17% dintre respondenţi indică o majorare a costurilor cu încălzirea de peste 60%.

Deşi românii au tendinţa de a reduce temperatura sau de a opri complet încălzirea în locuinţe, cel puţin când sunt plecaţi, mulţi proprietari au modernizat sistemul de încălzire. Astfel, 14% au optat recent pentru instalarea unor echipamente inteligente de control al încălzirii.

„Pentru a putea achita facturile, aproape toţi cetăţenii din ţările analizate şi-au schimbat diverse obiceiuri. În România, 63% dintre proprietarii de locuinţe afectaţi afirmă că au cheltuit mai puţin pe divertisment (58%) sau pe călătorii (49%) pentru a acoperi aceste costuri. De asemenea, românii au încercat să reducă valoarea facturilor prin închiderea instalaţiei de încălzire sau prin scăderea temperaturii când părăsesc locuinţa (63%), scăderea temperaturii în toată casa (53%) sau ajustarea temperaturii în timpul zilei (53%)”, arată cercetarea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.498 secunde