Tinerii din România știu ce vor și caută locuri de muncă bine plătite

779
Tinerii din România știu ce vor și caută locuri de muncă bine plătite - angajari-1692639859.jpg

Articole de la același autor

În România, dintr-un număr de peste un milion de tineri bărbați cu vârsta de 15-24 ani, aproape jumătate, aproximativ 500.000 nu urmează nicio formă de învățământ. Odată intrați în șomaj, cei mai mulți dintre tinerii noștri cu greu mai renunță la această formă de ajutor. La nivel național, tinerii au început să nu mai muncească și se angajează cu greu, din cauza faptului că sunt la început de drum. La mare căutare este, totuși, diploma de inginer agronom, care aduce tinerilor fonduri europene. La nivelul județului Constanța, vedem, totuși, o situație îmbucurătoare, pentru că rata șomajului este în scădere.

Potrivit datelor Direcției Județene de Statistică (DJS) Constanța, numărul angajaților din judeţ se menține la aproximativ 200 de mii de persoane. La capitolul angajați, luna iunie începea cu 4.775 de șomeri, cu 631 mai puțini decât numărul celor înregistraţi cu o lună înainte.

Diploma de agronom a căpătat, în ultimii ani, o mare greutate. Tinerii sunt atrași mai ales de banii pe care îi pot obține din fonduri europene. Numărul studenților interesați de studii în agronomie a crescut cu peste 30% față de anul trecut, în țara noastră. Interesul pentru agronomie a crescut treptat în ultimii șapte ani. Cei care vor să dobândească fonduri prin programul „Instalarea tinerilor fermieri” au nevoie de o diplomă de inginer agronom.

Tot pe același considerent merg și constănțenii. Cele mai căutate locuri de muncă sunt și cele mai bănoase. Mulți și-au arătat interesul pentru oportunitățile la distanță, în Inginerie, IT, Management, Vânzări, Financiar/ Contabilitate.

Principalul pol de atracție pentru candidați îl reprezintă municipiul Constanța, unde au fost înregistrate peste 115.000 de aplicări în doar o lună. Acesta este urmat de Mangalia, cu aproximativ 5.000 de aplicări și Năvodari, cu aproape același număr.

Tinerii au aplicat cu precădere la joburi în: vânzări, management, financiar/contabilitate, administrative/secretariat și transport/distribuție. Joburile cu cele mai multe aplicări sunt de consultant vânzări (peste 1.000 de aplicări într-o lună), consilier vânzări (aproximativ 970 de aplicări), asistent vânzări part-time (peste 950 de aplicări) și broker imobiliar (circa 600 de aplicări).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3978 secunde