Terapia pentru dependența de rețele sociale contribuie la bunăstarea psihicului

150
Terapia pentru dependența de rețele sociale contribuie la bunăstarea psihicului - dependenta-retele-sociale-1692639897.jpg

Articole de la același autor

Un nou studiu arată că terapia cognitiv-comportamentală, care se folosește împotriva dependenței de rețelele sociale, poate contribui benefic la îmbunătățirea stării psihice și vindecarea depresiei.

Cercetătorii de la University College London au stabilit, în urma unei analize, că în 70% dintre situațiile studiate a avut loc o îmbunătățire semnificativă a sănătății mintale odată ce s-a intervenit asupra abuzului de social media. În mai mult de o treime dintre situații, terapia a contribuit și la tratarea depresiei.

Noul studiu a analizat 23 de cercetări realizate între 2004 și 2022. Acestea au stabilit că social media poate avea, totodată, un impact atât pozitiv, cât și negativ asupra sănătății mintale. Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Harvard publicat în 2019 a concluzionat, de asemenea, că modul în care oamenii folosesc social media poate contribui benefic sau negativ asupra sănătății mintale. Aceștia au arătat că utilizarea rutinieră, detașată a fost asociată cu rezultate pozitive ale stării de sănătate. În același timp, implicarea emoțională în ceea ce se petrece pe social media, precum verificarea constantă a platformelor din cauza fricii de a rata un eveniment, a fost încadrată la rezultate negative.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5782 secunde