Cum recunoaștem dependența de rețelele sociale?

133
Cum recunoaștem dependența de rețelele sociale? - dependenta-de-retele-sociale-1682954894.jpg

Articole de la același autor

Dependența de rețelele sociale a crescut foarte mult în ultimii ani și nu se oprește aici. Deși nu există, încă, un diagnostic oficial de dependență față de rețelele sociale, utilizarea lor poate avea un impact negativ atât pe plan psihic, cât și pe plan fizic.

Creșterea popularității social media este un fenomen valabil în special în cazul copiilor și adolescenților, precum și al adulților tineri și de vârstă mijlocie. Așadar, este dezbătut modul în care un hobby aparent inofensiv poate să se transforme într-o dependență.

Dependența de reţelele sociale își face simțită prezența când o persoană simte o constrângere extremă de a se conecta sau de a utiliza rețelele. De asemenea, dependența apare când un individ simte o preocupare prea mare față de social media și îi dedică foarte mult timp.


La fel ca alte tipuri de dependențe comportamentale, utilizarea rețelelor sociale poate influența creierul în moduri negative. Este posibil ca rețelele sociale să fie utilizate în mod compulsiv și excesiv. De asemenea, obisnuința de a răsfoi postări, imagini și videoclipuri va deveni atât de mare încât să interfereze cu alte sfere ale vieții de zi cu zi.

Unii experți estimează că doar în Statele Unite ale Americii până la 10% din populație prezintă dependența de rețelele de socializare. Cu toate acestea, utilizarea rețelelor sociale este atât de comună încât numărul celor care prezintă dependența poate fi mult mai mare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.843 secunde