Garda de Mediu: „De 3 ani deşeurile comunei Cogealac sunt abandonate pe o platformă neautorizată”

10728
Garda de Mediu: „De 3 ani deşeurile comunei Cogealac sunt abandonate pe o platformă neautorizată” - x-mediu-cogealac-1691489486.jpeg
Toată lumea vorbește despre protejarea mediului, colectare selectivă, target-uri de reciclări ale deșeurilor, legi mai drastice și o Europă verde. Aceste obiective fac parte din planul Gărzii Naționale de Mediu, care a luat la pas județul Constanța și a întreprins acțiuni de control. Unii oameni, spun reprezentanții Gărzii de Mediu, pur și simplu, nu înțeleg toate aceste transformări şi demersuri. „Când auzim că unii dintre acești oameni sunt români e dureros.

Este şi cazul localităţii Cogealac din județul Constanța. În anul 2023, conducerea acestei comune nu a înţeles poate cel mai elementar lucru când vine vorba de igienă, sănătate şi gestionarea deşeurilor: existenţa unui contract cu un operator autorizat în depozitarea deșeurilor. De 3 ani toate deşeurile comunei sunt adunate şi abandonate pe o platformă, neautorizată, ce aparţine chiar primăriei.

Ce s-a întâmplat de-a lungul vremii cu aceste deşeuri este relativ uşor de ghicit. Acest depozit neautorizat a luat foc de 3 ori în ultima lună jumătate.

De 3 ani conducerea acestei comune refuză orice fel de colaborare sau demers pentru protecția mediului si sănătatea populației. În iunie 2023, am aplicat sancţiuni de 15.000 şi, ulterior, de 100.000, pentru nerealizarea măsurilor stabilite, ca urmare a incendiilor produse în cursul lunii.

Am surprins chiar autogunoiera Serviciului Local de Salubrizare Cogealac. Autogunoiera transporta deșeuri municipale din comună, pentru a le abandona pe un amplasament neautorizat”, scrie Garda Națională de Mediu pe pagina de Facebook a instituției.

Prin urmare, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au confiscat autogunoiera folosită la săvârșirea faptei și au aplicat o amendă în valoare de 70.000 de lei Serviciului Local de Salubrizare Cogealac.

De asemenea, ca urmare a controalelor efectuate, Garda de Mediu Constanța a înaintat încă o sesizare penală pentru eliminarea, deținerea, păstrarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate, în cantități mari și cu impact asupra populației și a mediului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3007 secunde