Protecția Consumatorilor Constanța a închis definitiv Căminul de bătrâni "Sfinții Constantin și Elena"

9710

Articole de la același autor

Căminul de bătrâni Sfinții Constantin și Elena a fost închis definitiv și alte șase unități au fost oprite temporar, în urma unor controale efectuate de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța.



Comisarii au realizat, începând cu data de 10 iulie, mai multe acțiuni de control în echipe mixte interinstituționale, în baza Ordinului 310/10.07.2023 emis de Instituția Prefectului - județul Constanța privind verificarea centrelor rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și a celor destinate copiilor, care funcționează pe raza județului Constanța. În cadrul controalelor, 30 de centre rezidențiale au fost verificate până în data de 13 iulie.



Pentru deficiențele constatate la fața locului, comisarii CJPC au aplicat 24 de amenzi contravenționale în valoare totală de 162.000 lei și au dispus 6 măsuri de oprire temporară a prestării serviciilor de alimentație și cazare. De asemenea, în urma controalelor s-a aplicat și o propunere de închidere definitivă a unității pentru Căminul de bătrâni Sfinții Constantin și Elena SRL din Eforie Nord. Conform comisarilor pentru Protecția Consumatorilor, societatea a mai fost verificată în cadrul tematicii de control și s-a dispus măsura de oprire temporară a prestării de servicii cu informarea AJPIS, DSP și Prefectură. În ciuda controalelor repetate, societatea a funcționat cu aceleași deficiențe.



Cele șase unități în cazul cărora s-au dispus măsuri de oprire temporară a serviciilor de alimentație / spații de cazare sunt: Asociația Kronos – filiala Eforie Sud, Ela Meridian Vie SRL Eforie Nord, Căminul pentru copii din Agigea, Trio Divani SRL Eforie Nord, Dialogul Vârstei SRL Mamaia Sat, Radar Azil Cămin de bătrâni SRL Hârșova, Robyab Serv SRL Năvodari.




Neregulile, nenumărate, pe care comisarii le-au constatat în urma verificărilor pe teren descriu probleme precum vopsea exfoliată pe pereți, infiltrații în pereți și tavan, lipsă de covorașe antiderapante în băi, bucăți de gresie și faianță lipsă sau lipsa protecției de saltea. Pe lista deficienților mai sunt: lipsa acreditării și autorizației de funcționare, mirosul pestilențial în spațiile de cazare, prezența mucegaiului, mobilier deteriorat, produse și proceduri nesigure, calorifere ruginite, uși rupte, prize fără protecție, lipsa cântarului pentru determinarea gramajului porțiilor de hrană, condiții igienice necorespunzătoare, lipsa informațiilor privind substanțele cu efect alegen, a materiilor prime ce provin din produse decongelate și a declarației nutriționale.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3687 secunde