Operatorii economici au discutat despre siguranța alimentelor din acest sezon estival

281
Operatorii economici au discutat despre siguranța alimentelor din acest sezon estival - dsv-1687434076.jpg

Articole de la același autor

Zilele trecute, a avut loc la sediul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanța, conferința „Siguranța alimentelor în sezonul estival 2023”. Cu această ocazie, operatorii din sectorul alimentar au fost consiliați și instruiți cu privire la respectarea condițiilor de igienă și de întreținere a spațiilor de depozitare și de prelucrare a produselor alimentare, aplicarea corectă a prevederilor legale privind trasabilitatea produselor etc. De asemenea, în cadrul întâlnirii, la care au participat şi autorităţile locale s-a discutat despre măsurile ce trebuie luate pentru diminuarea numărului de neconformități constatate în timpul acţiunilor de control de pe litoral. În acelaşi timp, a fost prezentată activitatea ASVSA Constanța, tipurile de analize care se pot efectua, importanța determinării germenilor patogeni și importanța respectării programelor de autocontrol în vederea asigurării climatului de sigurantă alimentară. Totodată, operatorii economici au fost familiarizați cu alertele rapide iRASFF si AAC, cu noțiunea de trasabilitate a produselor alimentare și importanța răspunsului rapid în retragerea produselor neconforme. Un subiect de actualitate au fost moluştele bivalve vii, ținând cont că apele naționale ale Mării Negre sunt clasificate A și sunt monitorizate în scopul menținerii acestei clasificări, ceea ce permite operatorilor economici să pescuiască și să introducă în comercializare, scoici autohtone, o adevărată resursă a litoralului românesc. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3533 secunde