Constantinescu (ANPC): "E plin de cașcarabete pe litoral. Am ajuns să avem un comerţ de tip Pakistan"

344
2
Constantinescu (ANPC):

Articole de la același autor

Câteva sute de caşcarabete se află în zone cu impact turistic major, precum faleză sau centrul localităţilor, iar unele dintre acestea devin locaţii de alimentaţie publică de-a lungul verii, în condiţiile în care nu respectă “exigenţele minimale, de a avea apă curentă”, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu.


“Am demarat acţiunea “La pas pe litoral”, unde colegii noştri din structurile Inspectoratului de Stat în Construcţii, din structura Ministerului Turismului şi, bineînţeles, din structura autorităţii noastre, au luat efectiv la pas staţiune cu staţiune. Unii dintre primari au fost receptivi, alţii mai puţin receptivi, probabil ştiu ei ce au de acoperit de nu vor să participăm la ceva ce noi semnalăm - eu cel puţin semnalam în urmă cu 6 ani că e plin de caşcarabete Litoralul. Am ajuns să avem un comerţ de tip Pakistan. (…) Aveam să aflăm cu surpriză că unii chiar au autorizat de la un an la altul dughenele pentru a fi siguri că şi-au încurajat susţinătorii, eventual”, a subliniat Horia Constantinescu.


El a mai spus că “avem un litoral în derive” şi nu trebuie să ne mirăm că foarte mulţi dintre români aleg să-şi petreacă concediul în ţările vecine, transmite Agerpres.


"Litoralul românesc, din păcate, este cel pe care îl vedem. Nu trebuie să ne mirăm că foarte mulţi dintre români aleg să şi-l petreacă în ţările vecine, pentru că noi am ajuns să oferim favoruri unora dintre comercianţi, lăsându-i să-şi construiască unde vor, ce vor, să comercializeze ceea ce vor, în detrimentul activităţii turistice. Dacă ne uităm la pozele din anii 1990, cum arăta Litoralul, magnet pentru turiştii străini şi pentru turiştii români, plin de verdeaţă, plin de spaţii în care îţi petreceai timpul liber într-un mod relaxant. Mergem acum împreună pe litoral - eu primesc pozele făcute de colegii mei în fiecare zi de pe teren. Te cruceşti. Cred că putem număra până la acest moment câteva sute de caşcarabete în zone cu impact turistic major: faleză, centrul localităţilor", a adăugat preşedintele ANPC.






Comentează știrea

Mishu
27 aprilie 2023
"Spatele "conteaza

Mai cascarabete sunt food truk urile .Care se plimba din oras in oras si vor umfla litoralul vara.

constantin
28 aprilie 2023
karma

Va rugam sa nu jigniti Pakistanul!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5928 secunde