Începe curăţenia de toamnă pe plajele de pe litoralul românesc

253
Începe curăţenia de toamnă pe plajele de pe litoralul românesc - curatenieplaje2-1665148546.jpg

Articole de la același autor

Anul trecut, un număr de 200 de voluntari au colectat trei tone de deșeuri de pe plajele din Constanța, acțiunea de ecologizare „Mulțumesc! Plaja Ta” continuând în 2022, cu o nouă ediție, pe 8 octombrie, la ora 10.00. Pe această cale, organizatorii, City Park Mall, împreună cu Asociația „Constanța ReStart” și ZOOM Beach fac apel către cetățeni și turiști deopotrivă să participe la demersul de curățare a plajelor, la final de sezon estival. Toate acestea în condiţiile în care statisticile realizate de organizațiile de mediu la nivel european arată că plajele de la Marea Neagră au cea mai mare abundență a deșeurilor, cu 600 deșeuri la suta de metri, în timp ce plajele din Constanța rămân în topul celor mai murdare de pe litoralul românesc - 1.701 deșeuri, la ultima monitorizare.

Ca urmare, persoanele care vor să dea o mână de ajutor se pot alătura acțiunii de ecologizare a plajelor. Punctul de întâlnire va fi bariera de la intrarea pe plaja Modern, urmând să fie curățată zona dintre plajele Modern și Reyna.

Și în acest an, deșeurile din plastic au însumat 76% din totalul deșeurilor înregistrate. În continuare, mucul de țigară rămâne cel mai întâlnit deșeu existent pe porțiunile de plajă ale litoralului românesc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.514 secunde