Amendă de 5.000 de lei aplicată de comisarii pentru Protecția Consumatorilor

5559
Amendă de 5.000 de lei aplicată de comisarii pentru Protecția Consumatorilor - protectia-consumatorilor-7-1684495945.jpeg

Articole de la același autor

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța a amendat cu 5.000 de lei două unități prestatoare de servicii de alimentație publică. În urma unei sesizări primite de la un consumator, pe 15 mai, comisarii au desfășurat acțiuni de control pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare, în domeniu, la Pavilionul Expozițional Constanța.

Au fost verificate, așadar, două unități prestatoare de servicii de alimentație publică. Pentru soluționarea neconformităților constatate la fața locului, comisarii CJPC au aplicat mai multe sancțiuni, după consultarea cazierului comercial. Mai exact, au dat o amendă contravențională, în valoare de 5.000 lei și două avertismente și au impus oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor alimentare neconforme, în valoare de 1.000 lei. De asemenea, a mai fost impusă oprirea temporară a prestării serviciului de alimentație publică, pentru ambele societăți, până la remedierea deficiențelor constatate.

Abaterile de la legislație constatate de comisarii pentru Protecția Consumatorilor, în urma verificărilor s-au referit la folosirea unor produse și proceduri nesigure, precum a unor materii prime și semifinite fără elemente de identificare și caracterizare. Neregulile au mai vizat modificarea datei limită de consum folosirea unor ustensile neprofesionale care nu sunt recomandate a fi utilizate în alimentație publică, având în vedere că nu se pot igieniza complet. De asemenea, comisarii au găsit depozitate băuturi răcoritoare și murături direct pe paviment, iar produsele alimentare preparate pe un grătar, în mediul ambiental, neprotejat de factorii contaminanți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1395 secunde