Lucian Bode: „România în spaţiul Schengen este parte a soluţiei, nicidecum a problemei”

507
Lucian Bode: „România în spaţiul Schengen este parte a soluţiei, nicidecum a problemei” - schengen-bode-1684505367.jpg

Articole de la același autor

Aderarea României la Spaţiul Schengen este parte a soluţiei, nicidecum a problemei, a declarat, vineri, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, la Black Sea and Balkans Security Forum.

„Noi asigurăm protecţia frontierelor Uniunii Europene nu de acum, investim din 2011 peste un miliard de euro investiţi doar de către structurile Ministerului Afacerilor Interne în echipamente, tehnologii şi pregătirea profesională a poliţiştilor de frontieră şi nu numai, tocmai pentru că aplicăm toate condiţionalităţile aquis-ului Schengen, doar că nu beneficiem şi de drepturile care ni se cuvin”, a spus ministrul.

În ceea ce priveşte aderarea ţării noastre la Schengen, Bode a transmis că în prezent „România consideră că principala armă a diplomaţiei trebuie să fie din nou utilizată”. Astfel, a vorbit de dialogurile cu oficialii din Spania, această ţară urmând să deţină preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în a doua parte a anului.

Potrivit ministrului Bode, aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen este o prioritate pentru preşedinţia spaniolă a Consiliului UE.

Ministrul Afacerilor Interne a vorbit şi despre implicarea autorităţilor din ţara noastră în combaterea migraţiei ilegale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3989 secunde