Rămâne Bode la Ministerul de Interne? "Lucian, eşti disperat, te agăţi de putere!"

1112
1
Rămâne Bode la Ministerul de Interne?

Articole de la același autor

Parlamentarii au dezbătut, ieri, moțiunea prin care opoziția cere demisia ministrului de interne Lucian Bode, votul urmând să fie dat miercuri. Mai exact, USR și Forța Dreptei îi cer să plece după acuzațiile de plagiat la adresa sa, dar și după eșecul Schengen. Dezbaterea în Parlament s-a încins repede pe fondul reproșurilor aduse ministrului, iar atacurile la persoană nu au lipsit.

În apărarea sa, ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că moţiunea simplă depusă împotriva sa reprezintă "un atac politic concertat", iar acuzaţiile de plagiat privind teza de doctorat nu au legătură cu realitatea şi "nişte analfabeţi funcţional" încearcă să îl denigreze şi îl "răstignesc în piaţa publică" cu privire la parcursul academic şi profesional.

La rândul său, deputatul USR Cătălin Drulă a susţinut că este "ruşinos" că România îl are pe Lucian Bode ministru de Interne, care "şi-a făcut un doctorat fake cu conducătorul Academiei SRI".

"Doctorul Bode vorbea mai devreme de securism, omul care îşi ameninţă colegii de partid cu dosare de la 'Doi şi un sfert', omul care dacă aude 'pădure' sare în mijlocul nopţii cu mâna la chipiu, omul care şi-a făcut un doctorat fake cu conducătorul Academiei SRI. Am fi vrut să îi spunem moţiunea ruşinii, pentru că ştiţi foarte bine că este o ruşine să îl avem pe Lucian Bode ministru de Interne şi este ruşinos şi pentru PNL şi pentru PSD să trebuiască să îl apăraţi la votul de astăzi", a afirmat Drulă, în plenul Camerei Deputaţilor.

Pe de altă parte, el a amintit că USR a mai depus o moţiune simplă împotriva lui Lucian Bode în luna octombrie a anului trecut.

"Atunci vă avertizam că vom rata Schengen pe mâna lui Lucian Bode şi că este un act de patriotism să votaţi acea moţiune şi să îl demitem. Nu v-aţi găsit patriotismul şi între timp am ratat Schengen-ul, Lucian Bode a fost demonstrat plagiator, iar Mănăstire, stimaţi PNL-işti, vă ameninţă cu dosare de la 'Doi şi un sfert'. Spunea preşedintele vostru, al PSD şi al PNL, preşedintele Iohannis, că hoţii în România s-au cocoţat la vârful statului. Aşa este. Iar el, Iohannis, patronează acest sistem. Mai spune acelaşi preşedinte că în politică şi dacă există o suspiciune de plagiat trebuie să te retragi, să faci un pas în spate. Astăzi avem vreo patru vicepreşedinţi ai Camerelor, premier, ministru de Interne cu mai mult decât suspiciuni de plagiat", a mai afirmat Drulă.

"Domnul Bode spunea - plagiatul e un furt. Păi dacă e aşa, atunci, la vârful Ministerului de Interne avem astăzi un hoţ. Lucian, eşti disperat, te agăţi de putere, faci rău României şi asta e problema mea şi a noastră. Faci rău unei ţări pentru care luptăm şi pe care o iubim", a menţionat Drulă.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4398 secunde