Probleme cu noua uniformă a polițiștilor. "Pantalonii s-au rupt după o lună, iar inscripțiile s-au dezlipit"

2514
3

Articole de la același autor

Polițiștii care au primit prima tranșă a noii uniforme semnalează deja probleme serioase: după o uzură de două luni, pantalonii, tricourile și cămășile s-au rupt, inscripțiile cu sigla Poliției s-au desprins, iar în cazul ghetelor de intervenție au început să se desprindă materialele. Referitor la cele semnalate, reprezentanții Poliției Române au precizat că au cerut agenților economici „schimbarea elementelor de uniformă, având în vedere că acestea sunt în perioada de garanție”.





Ani buni, polițiștii care fac teren au subliniat nevoia înlocuirii uniformei, respectiv a cămășii și pantalonilor la dungă, cu una mai practică, dar și a pantofilor cu lac cu ghete, mai ales că în cele mai multe cazuri sunt nevoiți să alerge după infractori. După lungi discuții și promisiuni, la finalul lui 2022 a început distribuirea primei tranșe a noii uniforme, promisă a fi din materiale moderne și de calitate, pentru a înlocui, treptat, cămășile și pantalonii la dungă. Astfel, au fost distribuite 3.000 de uniforme absolvenților școlilor de poliție și celor încadrați din sursă directă. Iar după două luni de când sunt purtate, articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte sunt deja aproape distruse, semnalează liderii Sindicatului Europol.

Acuzații că materialele folosite sunt slab calitative

„Materialele folosite nu corespund cu cele prezentate, iar colegii semnalează deja situații în care la o lună de la utilizare pantalonii s-au rupt, jachetele s-au uzat la contactul cu dotările de pe centură, iar inscripțiile cu «Poliția» s-au dezlipit. Se pare că, nici după 20 de ani, instituția în numele căreia ne sacrificăm zi de zi nu este capabilă să facă un mic efort și să se asigure că zecile de milioane de lei destinate noii uniforme sunt cheltuite legal și eficient”, au arătat sindicaliștii. Probleme sunt și cu ghetele de intervenție. „529 lei este prețul plătit de Poliția Română pentru fiecare dintre cele peste 60.000 de perechi care vor ajunge la polițiști sub denumirea de «ghete intervenție». Rezistența la uzură este extrem de scăzută. Statura ghetei dispare după primele utilizări. Iar cu privire la materialele folosite avem mari dubii că acestea corespund cu cele din caietul de sarcini”, au mai arătat oamenii legii.



„Unul dintre cele mai importante și folosite elemente de echipament din uniforma de poliție este pantalonul «tactic». Folosim ghilimelele pentru că ceea ce au primit cei peste 3.000 de polițiști care au absolvit școala de agenți de poliție sau au fost încadrați direct în 2022 numai «tactici» nu pot fi numiți. Materialul este de cea mai proastă calitate, a cedat după primele cinci spălări. Croiala nu respectă specificațiile, nici măcar buzunarele nu pot fi folosite pentru că sunt prea mici, probabil pentru că voiau să facă economie de material. Rezistența la uzură este inexistentă, materialul se sfâșie, scămoșează și fibra textilă se subțiază după primele spălări”, se arată în ceea ce privește pantalonii.



La fel, au fost semnalate probleme și în ceea ce privește bluzele și tricourile. „Este o copie a designului folosit de poliția din Olanda/Belgia. Problema este că degeaba vrei să imiți ceva, în condițiile în care folosești materiale de cea mai proastă calitate. În realitate, nu e nimic «nou» la materialul folosit pentru acest element de uniformă. Bumbacul este în continuare de cea mai proastă calitate, s-au tras doar două benzi galbene și gata, prețul nou este de peste două ori mai mare ca cel al «vechii» uniforme”, au mai făcut public sindicaliștii.





Echipamentele vor fi „evaluate într-un laborator”

Referitor la problemele semnalate de polițiști, reprezentanții Poliției Române au precizat: „În urma semnalărilor realizate de unele sindicate și a informațiilor apărute în spațiul public, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române au solicitat celor 42 de unități teritoriale de poliție (DGPMB și IPJ-uri) să transmită dacă au semnalări din partea polițiștilor, cu privire la noua uniformă. După primirea informărilor, reprezentanții I.G.P.R. au convocat reprezentanții operatorilor economici, pentru prezentarea aspectelor semnalate, solicitându-le schimbarea elementelor de uniformă, având în vedere că acestea sunt în perioada de garanție. De asemenea, echipamentele vor fi evaluate într-un laborator de specialitate.



Facem precizarea că echipamentul se află în perioada de garanție, iar, în cazul unor semnalări, echipamentele vor fi schimbate pe cheltuiala furnizorului. Totodată, au fost transmise în teritoriu recomandări cu privire la portul corect al uniformei, în special cu privire la poziționarea corectă a centurii”. 



Comentează știrea

Inspector Javert
7 februarie 2023
Risipa banului public cu acordul sindicatelor

44 milioane € - bugetul CS Dinamo asigurat din fondurile MAI. " Aici sunt banii dumneavoastra! " ca sa citez un clasic in viata. Vă văitati de salarii,pensii si uniforme dar va permiteti sa aruncati cu bani aiurea. Eu n-am auzit ca in occident politia si armata sa arunce cu bani publici in cluburi sportive cum sunt la noi Steaua si Dinamo.Eu n-am auzit până acum niciun sindicalist care să se revolte și să le ceara socoteala sefilor din MAI ptr cheltuirea banului public.Vă văitați pe la TV si prin presă că guvernul vă imbracă in zdrențe și vă dă salarii de mizerie ,dar pe de altă parte sunteți de acord cu toate matrapazlâcurile facute de ei in risipirea banului public. Am văzut care targetul sindicaliștilor ,să-și asigure un loc călduț in parlament precum Coarnă. Vindeți CS Dinamo cu tot cu baze sportive, investiti banii si veti avea bani ptr niste pensii decente. PS. 1.Ieri a fost un articol in care bocitorile de la SCMD se vaitau de pensii si jeleau conditiile din armata.Stiti oare câti bani papă MApN cu clubul Steaua?Peste 20 milioane € / an. Ptr ce? Ca să facă domnii generali făcuți la apelul de seară al Cotrocenilor afaceri? US Army are echipa de club care joaca in NBA sau NCAA?Nu ,ptr ca aia nu-si permit sa fie boieri ca voi sa arunce cu banul public in stanga si-n dreapta. 2. O altă tendință si care cred ca este ordin pe unitate in PNL este crearea acestor cluburi municipale ,CSM(SCM). Adica domnii liberali care se dau mari capitalisti si promotori ai acelui free market ,aplica politica socialista in acest domeniu.Ei tot n-au inteles ca intr-o societate capitalista , autoritatile statului trebuie sa se ocupe doar de infrastructura,investitii in stadioane ,sali de sport etc ,pe care sa le inchirieze cluburilor private. De ex, FCSB ul lui Becali ,club privat inchiriaza National Arena ,infrastructura administrata de catre Primaria Bucuresti. In Franta PSG este club privat ,dar stadionul este al municipalitatii .Asta nu au inteles sau nu vor sa priceapa domnii "liberali" cu viziuni neo comuniste

Lucia E Bod
7 februarie 2023
Pret de Armani

1500 euro uniforma asta de 200 lei. Pret de Armani sau de Hugo Boss. Si acum, capii Mafiei vor duce la expertiza cateva uniforme din LOTUL DE PREZENTARE si vor iesi conforme. Vinovati vor iesi cei care le poarta... de ce nu le tin in sifonier?

Gigel
7 februarie 2023
UNIFORMA

Nu înțeleg de ce plâng milițienii. Acum Moda e cu pantaloni rupți în cur și genunchi. Când aleargă un infractor, să aibă aerisire !!! Etichetele se pot lipi la loc ca timbrele, dai o limbă și pac o lipești la loc. Măi dar de când au ajuns așa pretențioși milițienii noștri ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4744 secunde