Amenzi şi permise reţinute, la Constanţa! Viteza mare şi depăşirile neregulamentare - principalele cauze

271
Amenzi şi permise reţinute, la Constanţa! Viteza mare şi depăşirile neregulamentare - principalele cauze - img20230508wa0014-1683545183.jpg
Viteza mare de deplasare şi depăşirile neregulamentare sunt printre principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere. Deşi cunosc pericolul din spatele acestor practici, unii şoferi continuă să depăşească în condiţii nelegale, fie să circule cu acceleraţia apăsată prea tare pentru anumite tronsoane de drum.


În acest sens, Poliţia Rutieră a derulat o acţiune de prevenire a încălcării normelor rutiere, ocazie cu care agenţii nu au ezitat să dea amenzi sau să reţină premise de conducere.


Concret, la data de 7 mai a.c., polițiști de la Serviciul Rutier și formațiunile rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, precum și polițiști de la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea încălcărilor normelor privind viteza legală de deplasare, dar și a depășirilor neregulamentare.

Acțiunea s-a desfășurat pe principalele drumuri naționale din județul Constanța și pe DN 22, în județele Constanța și Tulcea, unde aparatele radar au fost amplasate în cascadă.
 

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat aproximativ 300 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002, în valoare totală de 214.000 de lei, dintre care 234 pentru depășirea limitei legale de viteză, iar restul pentru alte abateri.

Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării, 62 de permise de conducere, dintre care 59 pentru depășirea limitei legale de viteză.
 

„La data de 7 mai a.c., în jurul orei 15.30, polițiști de la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au identificat un bărbat, de 35 de ani, care a condus un autoturism, pe DN 2A, în comuna Mihail Kogălniceanu, aparatul radar înregistrând viteza de 109 km/h într-o zonă în care limita de viteză este de 50 km/h. În aceeaşi zi, în jurul orei 15.45, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari – Formațiunea Rutieră au identificat un bărbat, de 39 de ani, care a condus un autoturism, pe bulevardul Năvodari, aparatul radar înregistrând viteza de 144 km/h într-o zonă în care limita de viteză este de 70 km/h”, transmit reprezentanţii Poliţiei Constanţa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2442 secunde