Deputatul Marian Cruşoveanu: "Cine dorește să facă raliuri pe drumurile publice mai bine ar sta fără permis timp de 6 luni"

360
2
Deputatul Marian Cruşoveanu:

Articole de la același autor

În ultimii ani, mult prea mulți tineri îşi pierd vieţile pe şoselele din România, mai ales din cauza vitezei excesive.

Deputatul PNL din Constanţa, Marian Cruşoveanu, care este totodată şi secretarul general al formaţiunii, s-a gândit să conceapă un proiect legislativ prin care decesele oamenilor din cauza accidentelor rutiere să fie măcar reduse, dacă nu stopate.


„Proiectul legislativ prin care se va pedepsi aspru excesul de viteză în trafic a fost adoptat de Camera Deputaților. Ce a fost modificat și ar trebui să știe conducătorii auto? Prin votul parlamentarilor, a fost modificată Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/ 2002, privind circulația pe drumurile publice, modificare prin care se suspendă exercitarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 180 de zile pentru depășirea vitezei cu mai mult de 100 km/h. De asemenea, șoferilor care se vor afla sub incidența legii li se vor aplica amenzi prevăzute în clasa a IV-a de sancțiuni”, a explicat Marian Cruşoveanu, care ne-a detaliat de ce a vrut să iniţieze acest proiect.

Deputatul spune că viteza este unul dintre cele mai mari pericole pe șosele, aşa cum s-a demonstrat în nenumărate cazuri.

Totodată, chiar şi accidentele minore sunt cauzate de viteză, iar Cruşoveanu vrea să elimine orice risc de acest fel.

„Motivul pentru care am inițiat, alături de colegii parlamentari, acest proiect legislativ aspru a fost acela de responsabilizare a conducătorilor auto în vederea respectării, în totalitate, a regimului de viteză. Viteza ucide, de aceea conducătorii auto trebuie să conștientizeze că au obligația de a conduce preventiv, astfel încât prin acest comportament să poată contribui la reducerea evenimentelor nefericite din trafic.

Dacă ne uităm la datele oficiale prezentate regulat de Inspectoratul General al Poliției Române, vom vedea că viteza excesivă a fost un factor negativ în creșterea numărului de accidente rutiere. Să luăm ultimii doi ani: în 2021 și 2022, peste 20% din totalul accidentelor rutiere au avut loc din cauza nerespectării regimului legal de viteză”, a spus Marian Cruşoveanu.

Politicianul nu acceaptă „raliurile” pe drumuri publice, ceea ce este de înţeles având în vedere câte accidente s-au produs în ultimii ani, reiterând faptul că legea trebuie să aibă în vedere protejarea vieţilor omeneşti.

Marian Cruşoveanu a recunoscut că nu a depus iniţiativa singur, ci a fost ajutat şi de către alţi colegi parlamentari care îi împărtăşesc opiniile în ceea ce priveşte viteza ilegală.

„De asemenea, doar în anul 2022 au fost aplicate peste 420.000 de sancțiuni privind nerespectarea regimului legal de viteză. Putem constata din aceste cifre că viteza este factor perturbator, iar consecințele unui astfel de comportament în trafic pot fi grave și pot duce chiar la pierderea de vieți omenești. În concluzie, legea are în vedere, în primul rând, responsabilitatea și siguranța în trafic. Cine dorește să facă raliuri pe drumurile publice mai bine ar sta fără permis timp de 6 luni, căci în acest fel protejăm viața celor dragi, în trafic”, a concluzionat Marian Cruşoveanu.



Comentează știrea

Inventator
23 aprilie 2023
Propuneri urbane

Imi place foarte mult cand vad un om cat un stalp mergand pe trotineta electronica; mi-ar place sa vad oameni mergand pe triciclete (bicicleta pe 3 roti) pentru copii de 3-5 ani sau in mergatoare pentru copii de 6-10 luni ! Asa vom evita poluarea, accidentele rutiere si vom avea un tonus emotional foarte super ok!

george
2 mai 2023
Andrei

Forte buna initiativa!

Pagina a fost generata in 1.38 secunde