Cătălin Drulă: "PSD-PNL blochează accesul antreprenorilor la creditare"

180
Cătălin Drulă:

Articole de la același autor

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat că PSD-PNL blochează accesul antreprenorilor la creditare şi că băncile îi finanţează pe Ciucă şi Ciolacu în loc să finanţeze businessul românesc.

Drulă a atras atenţia asupra consecinţelor nefaste ale măririlor de taxe şi ale instabilităţii fiscale, afirmând că antreprenorii români nu mai au acces la credite din cauza politicilor inflaţioniste ale coaliţiei PSD-PNL.

„Toţi antreprenorii spun invariabil că accesul la finanţare este cea mai mare problemă pe care o au şi că se zbat să acceseze linii de finanţare, să găsească creditare pentru investiţii şi este foarte greu. Dobânzile au ajuns atât de mari pentru că avem inflaţie mare, iar inflaţie mare avem din cauza politicilor fiscale ale acestui guvern, care cheltuieşte fără măsură, jefuieşte bugetul de stat şi se împrumută în disperare pentru a finanţa aceste cheltuieli. Asta înseamnă că băncile, în loc să finanţeze antreprenori, finanţează datoria statului, care atrage aceşti bani pentru a finanţa clientela de partid”, a susţinut el.

În opinia sa, pentru a ieşi din acest cerc vicios, Guvernul ar trebui să taie pensiile speciale şi cheltuielile inutile legate de finanţarea unor sinecuri bine plătite, să aplice reformele asumate şi să atragă astfel banii din PNRR, dar şi să stimuleze producerea de bunuri şi servicii în România.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.4979 secunde