Cătălin Drulă: „Am depus la Parlament cerere de revocare a conducerii ASF”

462
Cătălin Drulă: „Am depus la Parlament cerere de revocare a conducerii ASF” - drula-1679061710.jpg
Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Cătălin Drulă, a declarat vineri că a fost depusă la Parlament o cerere de revocare a întregii conduceri a Autorităţii de Supraveghere Financiară, după retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii Euroins, considerând că este vorba despre o nouă ţeapă pe piaţa de asigurări la care ASF ar fi fost complice.

„Este o nouă ţeapă pe piaţa de asigurări, o ţeapă la care ASF este complice. Am avut City Insurance, astăzi este Euroins. Să fie limpede: ASF a lăsat Euroins să vândă hârtii A4 pe post de RCA. ASF a fost complice la o gaură care, aflăm din comunicatul lor, a fost de 1,75 de miliarde de lei sub cerinţa de capital minim absolută, pe care trebuia să o supravegheze să fie îndeplinită. O spune chiar ASF în comunicatul de astăzi că din 2022 avem o gaură de 1,75 de miliarde de lei şi ei i-au lăsat în continuare pe cei de la Euroins să vândă RCA, evident nişte asigurări care, compania fiind în situaţia în care este, nu mai au nicio acoperire. Prin urmare, am depus la Parlament cerere de revocare a conducerii ASF, atât a preşedintelui, cât şi a consiliului”, a spus Drulă.

El a subliniat că aşteaptă ca această cerere de revocare să fie votată şi de către liderul PSD, Marcel Ciolacu, şi parlamentarii social democraţi, iar ulterior Parlamentul să numească profesionişti în conducerea ASF.

„Iar luni îl aştept pe domnul Marcel Ciolacu să voteze această revocare şi să numim în sfârşit, după 10 ani, profesionişti în conducerea ASF, un consiliu profesionist, un preşedinte profesionist, pentru că altfel ajungem să plătim miliarde şi miliarde de lei de la buget pentru a acoperi incompetenţa sau chiar complicitatea, aici este treaba procurorilor să vadă ce s-a întâmplat la ASF, cu ţeparii pieţei de asigurări”, a adăugat Cătălin Drulă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6051 secunde