Cătălin Drulă propune ca pragul pentru abuz în serviciu să fie unul simbolic

273
Cătălin Drulă propune ca pragul pentru abuz în serviciu să fie unul simbolic - drula-abuz-1680531878.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat luni că pragul pentru abuzul în serviciu ar trebui să fie unul simbolic, cum ar fi echivalentul unei pensii pentru invaliditate sau de un leu.

„Asistăm săptămâna aceasta la instaurarea agendei legislative a lui Liviu Dragnea în Parlament şi e cumva ironic că Liviu Dragnea s-a apucat de gătit, dar reţeta o execută Ciolacu şi cu Ciucă, conştiincios. Am văzut săptămâna trecută, absolut revoltător, un prag pentru abuz în serviciu de 250.000 de lei şi apoi liderii acestei coaliţii au fost incapabili să explice cine l-a propus şi de ce l-au votat, pentru că, să fie foarte clar, acest prag de 250.000 de lei a fost votat conştiincios de PSD şi PNL. USR este împotriva ideii de prag şi considerăm că decizia CCR este una eronată, dar, în acest context, ca să nu le dăm şansa borfaşilor să scape, până o să existe o altă majoritate acolo, se pare că juridic trebuie un prag. Propunem ca acesta să fie simbolic, fie un leu, poate să fie o pensie de invaliditate sau o pensie medie pe economie, ceva simbolic”, a spus Drulă la Palatul Parlamentului.

El a menţionat că USR va ataca proiectul la Curtea Constituţională dacă trece în forma propusă la Senat sau cu pragul de 250.000 de lei.

„Aceasta este agenda pe care o propun României. O agendă infracţională şi vedem o reeditare a Comisiei Iordache. De ce trebuie o dezbatere pe repede înainte când sunt nişte teme care trebuie aşezate, cu societatea civilă, cu reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale, cu toată lumea la masă, găsite formele cele mai bune pentru aceste modificări ale Codurilor?”, a mai spus Cătălin Drulă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5283 secunde