ANPC și-a intensificat controalele. O firmă din Constanța a fost gasită în neregulă

504
ANPC și-a intensificat controalele. O firmă din Constanța a fost gasită în neregulă - nereguli-anpc-foto-1680531772.jpg

Articole recomandate

Pe 31 martie, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea București – Ilfov a întreprins mai multe acțiuni de control în domeniile: alimentație publică, hotelier, precum și în magazine din centrul vechi al capitalei.
Un total de 40 de locații au fost controlate de comisarii CRPCR București – Ilofv. În urma neconformităților identificate, aceștia au luat următoarele măsuri: au aplicat 18 amenzi contravenționale, în valoare de 177.000 lei, 16 avertismente, au oprit definitiv comercializarea unor produse neconforme, în cuantum total de aproximativ 19.000 lei și au oprit temporar prestarea de servicii până la remedierea deficiențelor în cazul a 14 operatori economici.
Locațiile oprite temporar de la funcționare sunt SC Sufro Company SRL (Nikos Greek Taverna), societate cu sediul în Constanța, SC All Trading Corporation SRL (Bucharest Garden), Tephra Resto SRL, Covaci Cult SRL (Bazaar), Aubergine International SRL (Aubergine), Unique Bistro SRL (Trattoria Sardegna), Aylin Medua Srl (Restaurant Saray), Seg Horeca SRL (The Mansion Boutique Hotel), Extern Business Consult SRL (Hostel Antique), Emira L. K. S & CO SRL (Bistro Les Bourgeois), Orient Aromas SRL (Amy Shop), Arkay Capital SRL (Old Habits Pub), Expert Data PVD SRL (Tag Aperitivo) și Uncle John Food SRL.
Neregulile principale care au fost găsite în cadrul controalelor sunt lipsa mențiunilor referitor la faptul că unele preparate din listele meniu provin dintr-un produs congelat ori că nu sunt folosite, pentru gătire, ingredientele menționate, ci unele înlocuitoare și utilizarea de spații de depozitare improprii, cu pereți cu infiltrații și mucegai. De asemenea, comisarii ANPC au remarcat existența unor insecte precum muște și gândaci în blocul alimentar și utilizarea de produse cu data durabilității minimale depășită și a unora fără elemente de identificare. Pe lista neconformităților se mai află: schimbarea stării termice inițiale a produselor; nerespectarea vecinătății produselor în spațiile de depozitare; folosirea unor ustensile de bucătărie depreciate și a bureților de sârmă, pentru vase; prefierberea pastelor înaintea utilizării și depozitarea lor în agregate frigorifice contrar indicațiilor oferite de producător; existența pavimentului neigienizat, a pereților neigienizați cu plăci de faianță sparte / fisurate, a tavanului cu vopsea exfoliată; lipsa mențiunilor referitoare la ingredientele cu factor alergen, din listele meniu; folosirea aceluiași spațiu pentru păstrarea hainelor angajaților și depozitarea alimentelor; depozitarea alimentelor realizată pe o cale de acces, într-un spațiu necompartimentat; lipsa graficului schimbării uleiului de prăjire; utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu acumulări de gheață, cu vopsea exfoliată, zone extinse de rugină, chedere depreciate, rupte; decongelarea unor materii prime la temperatura mediului ambient; colectarea reziduală în coșuri fără capac; folosirea unor echipamente de gătire neigienizate, cu depuneri de grăsime arsă; utilizarea unor recipiente de gătire cu zone de arsură și uzate; depozitarea, în mașina de gheață, a unor sticle, direct în gheața folosită pentru băuturile comercializate; nerespectarea condițiilor de temperatură indicate de producător; depozitarea produselor direct pe pavement; lipsa verificării metrologice a cântarului folosit în bucătărie; comercializarea unor produse textile, cosmetice sau a altor produse nealimentare cu etichete netraduse în limba română; comercializarea unor parfumuri care conțineau substanțe interzise în lista de ingrediente, respectiv Butylphenyl methylpropional; comercializarea unor produse din metal prețios, Argint 925, fără a avea menționate pe etichete informații cu privire la tipul pietrei nepretioase sau nemarcate; nerespectarea regimului promoțiilor, lipsa informațiilor cu privire la perioada de desfășurare și tipul reducerii; lipsa mapelor cu informații din camerele de cazare, și a afișării autorizațiilor de funcționare; folosirea unor perne, saltele sau protecții de saltea neigienizate, pătate, în camerele de cazare; folosirea unui mobilier degradat, uzat excesiv, a pavimentului neigienizat și a băilor neconforme.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3628 secunde