Deputatul Marian Cruşoveanu: „Cinstim memoria deţinuţilor politici anticomunişti”

423
Deputatul Marian Cruşoveanu: „Cinstim memoria deţinuţilor politici anticomunişti” - marian-crusoveanu-1678804816.jpg
Deputatul PNL din Constanţa, Marian Cruşoveanu, a militat foarte mult timp pentru introducerea „Istoriei Comunismului în România” şi a argumentat acest lucru prin faptul că această materie poate să le deschidă noi orizonturi tinerilor.

Iată că acest lucru urmează să fie pus în aplicare, deci Marian Cruşoveanu poate considera situaţia ca fiind o victorie.

„Istoria Comunismului în România urmează să devină disciplină obligatorie pentru liceu, fiind astfel introdusă în proiectul Legii învățământului preuniversitar. După 33 de ani de la Revoluție, tinerii vor avea șansa de a afla despre ororile făcute de sistemul represiv comunist. În acest fel, este o modalitate de scoate la lumină adevărul despre niște vremuri în care libertatea a fost anihilată în cel mai brutal mod, când generațiile bunicilor și ale părinților noștri au avut de îndurat în tăcere bestialitatea comunismului. Prin această lege, aducem totodată un omagiu și cinstim memoria deţinuţilor politici anticomunişti din perioada 1944-1989, iar elevii vor avea astfel posibilitatea să învețe despre sacrificiile dureroase făcute timp de mai bine de 4 decenii de către români, pentru ca astăzi să poată avea o societate democratică”, a transmis Marian Cruşoveanu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6477 secunde