În ce stadiu se află nodul rutier de la Medgidia. "Un lucru benefic pentru locuitorii de acolo"

546
În ce stadiu se află nodul rutier de la Medgidia.
Municipiul Medgidia are parte de o veste excelentă. Comisia mixtă, formată din reprezentanți ai Primăriei Medgidia alături de experți din CNAIR, precum și proiectanții care elaborează studiul de prefezabilitate și studiul de fezabilitate, a analizat cele trei variante de amplasare a nodului rutier. Din variantele de amplasare propuse de către proiectanți, a fost aleasă aceea care răspunde cel mai bine nevoilor locale.

„Consider că s-a făcut încă un pas înainte pentru acest proiect de investiții din județul nostru care, în momentul finalizării lucrărilor, va fi de mare ajutor pentru locuitorii din împrejurimile municipiului Medgidia, dar și pentru atragerea de noi investitori în zonă. Domeniul infrastructurii rutiere este o temă destul de sensibilă pentru România, avem de recuperat decalaje, de aceea investițiile, în anii următorii, sunt vitale și au rolul nu doar de a moderniza drumurile existente, ci şi de a deschide și de a dezvolta noi rute, rapide și sigure”, a explicat deputatul liberal şi totodată secretarul general al PNL Constanța, Marian Cruşoveanu.

El a continuat spunând că acest nod este foarte important pentru toţi locuitorii municipiului Medgidia.

„S-a mai făcut un pas în crearea documentaţiei care va sta la baza procedurii de licitaţie de proiectare şi execuţie. În prima etapă s-a constatat studiul de prefezabilitate şi fezabilitate. Acesta ultimul, în vara următoare, trebuie predat. După predarea documentaţiei trebuie să se facă proceduri de documentare şi execuţie. După o perioadă scurtă de proiectare va urma construirea fizică a acestui nod rutier. Teoretic, construcţia ar trebui să înceapă în 2023. Este un lucru benefic pentru locuitorii municipiului Medgidia pentru că, prin actualul nod rutier de la Valea Dacilor, tot traficul greu care coboară de pe autostradă va fi fluidizat. Valea Dacilor aparţine de municipiul Medgidia şi deja sunt probleme în acea zonă din cauza traficului greu. Fundaţiile sunt slăbite, iar acest trafic crează probleme pentru infrastructură, iar municipalitatea trebuie să investească în fiecare an”, a concluzionat Marian Cruşoveanu



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2999 secunde