Deputații au dat vot favorabil pentru înființarea mai multor cabinete medicale în mediul rural

142
Deputații au dat vot favorabil pentru înființarea mai multor cabinete medicale în mediul rural - crusoveanumedicifamilie-1663593310.jpg
Parlamentarii PNL încearcă să facă tot posibilul pentru ca pe viitor, în mediile rurale, să fie construite mai multe cabinete de medici de familie.

România stă foarte rău la acest capitol, iar PNL vrea să schimbe această situaţie.

Deputatul PNL din Constanţa, Marian Cruşoveanu, a votat pentru un proiect care se numeşte „Acces mai bun la serviciile de medicină de familie în mediul rural”.

„Această inițiativă legislativă aparține PNL și are ca rol reforma în domeniul sănătății, dând astfel libertate autorităților locale de a se implica în deschiderea de noi cabinete de medicină de familie sau în extinderea celor existente. Serviciile oferite comunităților locale vor fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. În județul Constanța, conform Anuarului Statistic din 2021, funcționează 297 de cabinete de medicină de familie, față de anul 2015, când existau 435 de cabinete. Această inițiativă este un sprijin pentru locuitorii din mediul rural care sunt puși adesea în situația de a străbate mulți kilometri pentru a ajunge la un doctor. Această lege este un pas înainte și va asigura un acces mai ușor la serviciile medicale de bază, pentru fiecare localitate din județul nostru și nu numai. Unul din avantajele acestei legi este și faptul că primăriile pot încheia contracte cu medicii, prin care aceștia să poată fi plătiți suplimentar din bugetul local. Astfel, aceasta este o formă în plus de a încuraja accesul mai ușor al cetățenilor la servicii medicale”, a transmis Marian Cruşoveanu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4838 secunde