Gabriela Firea: "În două săptămâni vom finaliza proiectul Observatorului Naţional al Copiilor"

228
Gabriela Firea:
Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriel Firea, a declarat luni că proiectul care priveşte înfiinţarea unui observator naţional al copiilor, prevăzut de legea prevenirii separării copilului de familie, va fi finalizat în aproximativ două săptămâni şi va fi prezentat Guvernului, iar cel mai probabil va fi aplicat de anul viitor.

„Avem un proiect nou în cadrul Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse. În premieră, în România vom avea un observator naţional al copiilor, prin care în orice moment, în orice clipă, vom putea afla care sunt acei copii dintr-o comunitate care au nevoie de ori de resurse materiale ori de sprijin astfel încât să nu fie separaţi de familie, pe de o parte, deci părinţii să nu-i dea în grija statului, şi de cealaltă parte, să nu abandoneze şcoala. Până la urmă educaţia este cea care ne poate garanta, nu doar la nivel teoretic, ci şi practic, un trai decent”, a declarat ministrul Gabriela Firea.

Ministrul Gabriela Firea a precizat că în aproximativ două săptămâni proiectul va fi prezentat Guvernului.

„Noi avem textul gata, avizele sunt peste 80% gata, probabil că în două săptămâni vom pune proiectul pe masa Guvernului, procedurile până la publicare şi se aplică. Deci de anul viitor trebuie să se aplice”, a afirmat ministrul Firea.

Conform acesteia, înfiinţarea Observatorului Naţional al Copiilor este prevăzută în proiectul de lege a prevenirii separării copilului de familie, care a fost avizat de Ministerul de Finanţe şi cuprinde măsuri ţintite pentru copii care provin din familii sau comunităţi vulnerabile. Astfel se doreşte ca familiile care trec prin anumite dificultăţi financiare să nu-şi mai trimită copiii la centrul de plasament sau asistenţi maternali.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3142 secunde