Gabriela Firea: "Bătaia nu este ruptă din rai".Soluţii pentru victimele violenței domestice

343
Gabriela Firea:
12 femei au murit în urma violenței domestice în primele trei luni ale acestui an. În aceeași perioadă au fost emise aproape 7.000 ordine de protecție. Asta în timp ce pe întreaga durată a anului trecut, 69 de femei au decedat ca urmare a abuzurilor partenerilor de viață.

Există în acest moment un program al ministerului Familei, Venus, în care se regăsesc 42 de locuinţe protejate pentru femeile care simt că viaţa lor este pusă în pericol, anunţă ministrul Gabriela Firea.

În primele 6 luni ale acestui an au fost primite peste 2.000 apeluri la telefonul programului. 1.000 dintre acestea au aparţinut victimelor violenţei domestice şi alte aproape 300 de apeluri au venit de la rude şi martori.

"În România, foarte puține persoane conștientizează faptul că bătaia nu este ruptă din rai. Nici în ceea ce privește relația de cuplu și nici în ceea ce privește relația părinte-copil. Încă, și trebuie să fim onești și să recunoaștem, sunt foarte multe persoane, incredibil de multe persoane, care consideră că bătaia, deci violența sau abuzul emoțional, nu pot fi sancționate de către lege și nu pot fi sancționate de către autorități", a spus ministrul Gabriela Firea

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4597 secunde