Violenţa domestică, traumă pentru copii! Femeile din Constanţa, faţă în faţă cu poliţiştii

302
Violenţa domestică, traumă pentru copii! Femeile din Constanţa, faţă în faţă cu poliţiştii - mczoyxnoptcwzjjmmju4odgwmmvkytaw-1653478269.jpg
Trăim în era tehnologiei, unde informaţiile sunt la tot pasul, însă atunci când vine vorba despre violenţa domestică foarte multe femei ridică din umeri, pentru că pur şi simplu nu au idee ce înseamnă acest termen, ce consecinţe are ea şi mai mult decât atât, cum îi pot traumatiza pe cei mici, dacă nu învaţă să spună nu la timp.


În acest context, la data de 24 mai a.c., polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Secțiilor 2 și 5 Poliție și cei ai Postului de Poliției Agigea, au desfășurat activități de informare privind violența domestică.


Activitatea s-a desfășurat în municipiul Constanța și localitatea Agigea, cu scopul de a informa femeile despre cauzele și consecințele ce țin de fenomenul violenței domestice, dar și despre efectele violenței asupra minorilor.
 

Polițiștii le-au explicat femeilor faptul că violența domestică nu se referă doar la violența dintre soți sau foști soți, ci și la violența între actuali sau foști parteneri, indiferent dacă agresorul locuiește sau a locuit împreună cu victima.


Pe parcursul activităților, au fost prezentate aspecte din Legea nr. 217/2003, pentru prevenirea și combaterea violenței în familie, condițiile pentru emiterea ordinului de protecție provizoriu, formele violenței (verbală, fizică) precum și modalitățile de prevenire a acestora.



sursa foto: digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.8409 secunde