Poliţişti din Constanţa, faţă în faţă cu elevii! Consumul de droguri şi bullyingul, două probleme actuale

291
Poliţişti din Constanţa, faţă în faţă cu elevii! Consumul de droguri şi bullyingul, două probleme actuale - img20220503wa0019-1651576333.jpg
În zilele de 2 și 3 mai a.c., polițiștii Biroului Siguranța Școlară, împreună cu specialiști ai Agenției Națională Antidrog - Centrul Regional Constanța, au desfășurat activități informativ-preventive, pentru prevenirea fenomenului de bullying și a consumului de droguri, în rândul elevilor din cadrul Liceului cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" din muncipiul Constanța.

Polițiștii au dorit ca elevii să conștientizeze faptul că niciunul dintre aceștia nu trebuie să primească din partea colegilor atitudini de tip bullying, iar în cazul în care sunt martorii unui astfel de incident, au fost încurajați să anunțe imediat cadrele didactice, părinții sau poliția.

Totodată, polițiștii le-au prezentat tinerilor aspectele contravenționale sau penale, care pot rezulta în situațiile în care elevii își aduc jigniri reciproce sau recurg la acte de violență, în mediul școlar și nu numai.

De asemenea, specialiștii antidrog s-au aflat în mijlocul elevilor și al cadrelor didactice, fiind discutate efectele consumului de droguri asupra sănătăţii, precum şi problemele sociale pe care le creează.

Acțiunile vor continua toată săptămâna, având rolul de a crește siguranța elevilor în unitățile de învățământ, prin identificarea celor aflați în situații de risc victimal sau infracțional, precum și de a menține climatul de siguranță publică în incinta și în zona adiacentă a unităților de învățământ.

Polițiștii îi sfătuiesc pe tineri să se concentreze asupra activităților recreativ-educative, menite să-i ajute să-și descopere potențialul creativ.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4402 secunde