Gabriela Firea vrea impozit redus pentru mamele cu mai mult de trei copii

270
Gabriela Firea vrea impozit redus pentru mamele cu mai mult de trei copii - gabi-1652192867.jpg
Susținerea unui impozit redus pentru mamele cu mai mult de trei copii și recunoașterea perioadei de creștere a copilului drept stagiu de cotizare sunt priorități ale Ministerului Familiei, anunță ministrul Gabriela Firea, potrivit Antena3.ro


„Susținerea unui impozit redus pentru mamele cu mai mult de trei copii, sprijinirea femeilor peste 40 de ani pentru a găsi mai ușor locuri de muncă, recunoașterea perioadei de creștere a copilului drept stagiu de cotizare, precum și creșterea numărului de posturi destinate femeilor în structurile de conducere ale instituțiilor și companiilor publice sunt doar câteva dintre prioritățile Ministerului Familiei în prezent”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

Gabriela Firea afirmă că reprezentanții Ministerului Familiei discută cu Ministerul de Finanțe modificări legislative privind stabilirea de cote de gen în rândul angajaților, după modelul implementat deja în alte state europene, prin modificarea OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, introducerea de beneficii fiscal pentru mame, inclusive prin reducerea valorii taxelor sau impozitelor plătite de mamele cu mai mult de trei copii și recunoașterea perioadei de creștere a copilului drept stagiu de cotizare.

„O altă prioritate a Ministerului Familiei o reprezintă prevenirea și combaterea violenței domestice. În primele trei luni ale acestui an, 12 femei, victime ale violenței domestice, au decedat. În anul 2021, au fost raportate 51.222 de victime ale violenței domestice și 69 de decese”, a mai spus Firea.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1198 secunde